- 9 خرداد 1402
- کد خبر 17099
- پرینت
- کپی لینک کوتاه

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی فردونیوز؛حسن عادلی عصر سهشنبه در گفتوگو خبرنگاران با گرامیداشت چهارم تا دهم خردادماه به عنوان هفته بدون دخانیات افزود: جمعیت مبارزه با دخانیات قم یک جمعیت با بضاعت اندک و زیرشاخهای از جمعیت مبارزه با دخانیات کشور است و تلاش دارد این معضل در این استان مدیریت شود.
وی آگاهی رسانی به شهروندان و افزایش سطح سواد سلامت جامعه، همچنین مطالبهگری از نهادهای اجرایی و نظارتی را از اهداف این جمعیت برشمرد و گفت: جمعیت مبارزه با دخانیات یک سازمان مردم نهاد است و اهرم فشاری ندارد، فقط یک توانمندی محدودی برای آموزش در مدارس و مهدهای کودک دارد.
وی بیان داشت: سازمان بهداشت جهانی در سال ۱۳۹۸ پیشنهاد کرد، که قم به عنوان شهر مقدس بدون دخانیات باشد، اما به دلیل شیوع کرونا این طرح مسکوت ماند.
وی ابراز امیدواری کرد با فروکش کردن کرونا، طرح، قم به عنوان شهر بدون دخانیات بار دیگر فعال شود.
وی یادآور شد: طرح شهر مقدس بدون دخانیات ۲۰ سال پیش در شهرهای مکه و مدینه اجرا شد، بعد از آن، مقرر شد که ۲ شهر مقدس شیعه یعنی قم و مشهد نیز برای این کار انتخاب شوند.
وی افزود: در آغاز اجرای این طرح، همه نهادهای کشوری و استانی در این رابطه فعال بودند.
رئیس هیات مدیره جمعیت مبارزه با دخانیات قم خاطرنشان کرد: شهر بدون دخانیات به این معنا نیست که در آن دخانیات نباشد، بلکه فقط برخی شاخصهای مربوطه کسب شود.
عادلی یادآور شد: در شهرهای مکه و مدینه فروش و استفاده از دخانیات تا یک شعاع خاصی ممنوع است، و تبلیغات گستردهای هم وجود دارد، امیدواریم در شهر قم نیز شاهد این اتفاق مبارک باشیم.
وی همچنین با یادآوری اینکه مطابق مصوبه سال ۱۳۸۵ مجلس شورای اسلامی فروش دخانیات در محدوده مراکز فرهنگی، آموزشی و به افراد کمتر از ۱۸ سال غیرقانونی است گفت: با این حال در اطراف حرم، مدرسه و دانشگاه سیگار عرضه میشود.
وی با بیان اینکه برغم ممنوعت تک فروشی سیگار، این کار صورت میگیرد بیان داشت: تبلیغات فروش سیگار نیز ممنوع است، ولی در سطح شهر تابلوهای زیبای فروش سیگار را داریم.
رئیس جمعیت مبارزه با دخانیات قم با تاکید بر اینکه مصرف سیگار در کشور وضعیت اسفناکی دارد گفت: به علت وجود مافیای قدرتمند سیگار، در مبارزه موفق نبودهایم.
وی گفت: گروههای زیادی فعالیت میکنند که مصرف سیگار و دخانیات به یک امر عادی تبدیل شود، از ۱۸ شرکت بزرگ تولیدکننده سیگار جهان ۱۷ شرکت در کشور فعال هستند.
وی اظهار کرد: در دوران تحریم همه چیز غیر از دخانیات تحریم بوده، است، جابهجایی پول برای دارو و کالاهای اساسی به سختی انجام میشده، ولی انتقال پول جهت واردات سیگار مشکلی نداشته است.
وی گفت: به منظور تسهیل در کسبوکارهای مرتبط با دخانیات این موضوع در کارگروه مقررات زدایی مطرح شده، و در شرایطی که قبلا آییننامه غیرمجاز بودن تبلیغ تنباکوی عطردار، معسل و معطر تصویب شده بود، اکنون پروانه فروش سیگار، خارج از استانداردها و به بهانه اشتغالزایی صادر میشود.
وی تاکید کرد: ۲ برابر پولی که از مصرف سیگار به دست میآید باید برای عوارضی که برای سلامت جامعه دارد، هزینه شود.
عادلی اضافه کرد: فروش سیگار، مجوزی غیر از مجوز خواربار فروشی لازم دارد، و درصد زیادی از فروشندگان سیگار این مجوز را ندارند.
وی همچنین یادآور شد: در همه جای دنیا از طریق منابع مطالعههای علمی ثابت شده که افزایش قیمت سیگار باعث کاهش مصرف میشود، ولی در کشور ما، شرکتهای پشت پرده به قدری قوی هستند، که با استدلالهایی که به نظر منطقی است، موجب کاهش نرخ مصوب مالیات سیگار میشوند.
وی گفت: در کشور سالانه ۶۰ تا ۶۵ هزار نفر بر اثر مصرف دخانیات جان خود را از دست میدهند که ۶ تا ۷ هزار نفر این تعداد، افرادی هستند که خودشان سیگاری نیستند، و فقط در معرض دود سیگار قرار دارند.
وی در پایان سخنان خود تاکید کرد:جمعیت مبارزه با دخانیات قم در نظر دارد با جمع آوری طوماری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بخاطر مجوز دادن به فیلم ها و سریالهایی که در شبکه های نمایش خانگی سیگار کشیدن را به شدت تبلیغ می کنند و نسل جوان را به انحراف می کشانند؛ شکایت کنیم.
پایان پیام
این مطلب بدون برچسب می باشد.