×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

حضور در تجمعات شبانه باعث تقویت لشکر امام حسین علیه السلام استبخش «اعلام مغایرت ساعت خاموشی» برای رسیدگی به گزارش‌های مشترکان برق راه‌اندازی شدپاسخ رهبر انقلاب اسلامی به نامه بیعت دبیرکل و رزمندگان حزب‌الله لبنانتبدیل حکم قلع بنا به جریمه و امکان تقسیط تا پایان سالقمی ها مغضوب دیروز ،مظلوم امروزکشف بيش از ۲۶تن کود و بذر ذرت احتکار شده در قمواحدهای HSE نقش مؤثری در کاهش مخاطرات زیست‌محیطی واحدهای صنعتی دارندتوقيف ۲ دستگاه موتور سنگين قاچاق در قمبرخورد قاطع با ۵۴ نانوایی غیرمجاز در قممحسنی اژه‌ای:میلیاردها یورو در پرونده تراستی‌ها به بیت المال برگشترئیس قوه قضائیه به استان قم سفر کردفروش بلیت مستقیم نجف و کربلا در پایانه‌های قمقهرمانان کاتای جودوی کشور در قم معرفی شدندشعبات ساعدی‌نیا همچنان پلمب هستندپیگیری رفع موانع و تسریع اجرای نیروگاه‌های خورشیدی در استان قمکشف و ضبط سه دستگاه ماینر غیرمجاز در استان قماجرای پویش ملی «کلیک امن»برای پیشگیری از وقوع جرائم سایبریخط و نشان پلیس برای هنجارشکنان در قممراسم عزاداری سالروز شهادت حضرت امام حسن مجتبی(ع) و سالروز ارتحال آیت الله حاج شیخ عبدالله فاضل لنکرانی (ره) برگزار شدآغاز پیش فروش بلیت سفرهای اربعین حسینی در استان قم
آیت‌الله اعرافی:مسکن، اشتغال و ازدواج ارکان اولیه زندگی مردم است
true
دستگاههای دولتی کم کاری و اشتباهات گذشته در حوزه معیشت مردم را جبران کنند
امام جمعه قم با تاکید بر بیداری دستگاه‎ها در همه ابعاد به ویژه در بعد معیشت مردم و فرهنگ گفت: مسکن، اشتغال و ازدواج رکن های اولیه زندگی مردم است که کم کاری و اشتباهات ما نیز به آن ضمیمه شده است و لازم است امروز همه ملت و دستگاه‌ها برای حل این مشکلات دست به دست هم بدهند.

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی فردونیوز؛آیت‌الله علیرضا اعرافی در خطبه های نمازجمعه ۱۲ خرداد ۱۴۰۲ در مصلی قدس قم، بیان کرد: از جمله اصول مهم در رشد و شکوفایی یک ملت به ویژه در نسل جوان، توجه به گذشته تاریخی اسلام، انقلاب اسلامی و مواریث تاریخی است.

وی با بیان اینکه مستعمران در طول تاریخ تلاش‌های زیادی کردند تا گذشته پر افتخار ملت‌ها را از حافظه مردم بزدایند، ادامه داد: گروه‌هایی از مستعمرین تلاش کردند تا تاریخ علم را از دوره جدید غرب یا حداکثر یونان قدیم شروع کنند و سهم تمدن‌های غیرغربی به ویژه تمدن اسلامی را نادیده بگیرند.

مدیر حوزه های علمیه با بیان اینکه این یک اصل پایدار حتی در تاریخ نویسی علم در غرب است، گفت: نادیده گیری سهم تمدن‌های غیرغربی در پیشرفت علوم یک اصل استعماری است که در قالب علمی دنبال شده است و این خط دنبال شده است که سوابق ارزشمند ملت‌ها از تاریخ و حافظه نسل‌های جوان برداشته شود.

امام جمعه قم با بیان اینکه در ایران و به ویژه در عصر اسلامی نیز این قصه دنبال شده است، افزود: مسلمانان به طور عام و ایرانیان به طور ویژه در پیشبرد همه علوم و دانش‌های بشری نقش موثر و باشکوهی داشتند که تلاش می‌شود این گذشته تاریخی از حافظه ملت ما زدوده شود.

وی اظهار کرد: در عصر جدید نیز تلاش مضاعفی انجام می‌شود تا گذشته، شکوه و عظمت انقلاب اسلامی به فراموشی سپرده شود. با بزرگ‌نمایی برخی از ضعف‌ها و مشکلات و با فشارهای گوناگون کاری می‌کنند که نسل جوان ما این آشنایی تاریخی خود را از دست بدهد.

وی ادامه داد: یکی از وظایف ما این است که نسل جوان را با این تراث تاریخی و مواریث عظیم عصر اسلامی در ایران و به ویژه عصر انقلاب اسلامی آشنا کنیم تا حافظه آن‌ها نسبت به این گذشته تاریخی فعال باشد.

مدیر حوزه‌های علمیه اضافه کرد: در عصر ما و در نیم قرن اخیر، امام خمینی (ره) یک رهبر بزرگ، انسان راهبردی و یک راهبر تاثیرگذار جهانی به شمار می‌رود و باید نسل جوان را با این چهره تابناک تاریخ معاصر آشنا کنیم.

وی افزود: اگر امام خمینی (ره) در کشور دیگری بود چگونه درباره او فکر می‌کردیم؟ انسانی که از گوشه قم و فیضیه برخاست و با دست‌های خالی، جهانی را مورد خطاب قرار داد و یک رژیم وابسته و محوس را ساقط کرد، ایران را آزاد و مستقل کرد، جهان را تحت تاثیر یک گفتمان نو و اندیشه جدید قرار داد. این بزرگترین افتخار در تاریخ معاصر ما است و کسانی کمر همت بسته‌اند که این عظمت و شکوه را به طاق نسیان بسپارند.

وی با بیان اینکه مانند امام (ره) به سادگی در تاریخ پیدا نمی‌شود، گفت: مرجع و بزرگی در تاریک‌ترین ترین شرایط تاریخ ملت ما فریاد زد، پرچم نوینی برافراشت و گفتمانی تازه‌ای نه فقط برای قم و حوزه علمیه بلکه برای امت اسلام و جهان اسلام آورد .اگر بتوانیم این عظمت را برجسته کنیم قطعا نسل جوان ایران و جهان به امام (ره) عشق می ورزد.

خطیب جمعه قم در رابطه با بعد علمی امام راحل اظهار کرد: امام خمینی یک فیلسوف، فقیه و حکیم بود و تنهایی به اندازه چند متفکر طراز یک حوزه از علم و دانش برخوردار بود. جامعیت در همه علوم حوزوی و در قله قرار داشتن در این علوم، اولین ویژگی امام بود. امام خمینی (ره) در بسیاری از این علوم صاحب مکتب بود.

وی ادامه داد: بعد اخلاقی و روحی امام از دیگر ابعاد ایشان بود اگر امام فقط همین بعد را داشت باز هم شایسته هزاران تحسین و الگو برداری بود. امام مجسمه اخلاق، معرفت و عرفان بود و اخلاص، شجاعت، غیرت دینی، زهد و پارسای، ریاست گریزی از جمله ویژگی های اخلاقی امام بود.

آیت‌الله اعرافی اضافه کرد: هنرها و مهارت‌های امام از دیگر ابعاد امام خمینی (ره) است. آن گنجینه علمی و ذخایر معنوی همراه با این بعد سوم عجین شده بود. امام راحل اهل ادب، شعر، سخنوری و قلم بودند و این ویژگی‌ها در کنار آن دریای امواج علم و اخلاق قرار گرفت و ایشان را به قله های بلند برای هدایت ما قرار داد.

وی افزود: به جوانان توصیه می کنم سخنرانی های امام خمینی (ره) را در فیضیه و مسجد اعظم گوش بدهند و بینند که چقدر با مهارت، مسلط و هوشمندانه همه را تکان می‌داد.

امام جمعه قم در رابطه با بعد سیاسی و اجتماعی امام راحل گفت: در سال هایی که زمینه‌ای برای آگاهی‌های اجتماعی، سیاسی و بین المللی نبود اما یگانه‌ای در قم بود که پنجره‌های ذهنش به آفاق عالم سیاست گشوده شده بود. شناخت عمیق از مسائل سیاسی در سطح ملی و راهبردی، شناخت عمیق از مسائل بین الملل با رویکرد جهانی، شناخت مردم و علایق و توانایی مردم و داشتن اندیشه منسجم سیاسی در فقه و حکمت از جمله ویژگی‌های امام خمینی (ره) در بعد سیاسی و اجتماعی است.

آیت‌الله اعرافی در خطبه دوم با اشاره به عظمت ۱۵ خرداد بیان کرد: ارزش کارها زمانی که در نقطه حساس و سرنوشت ساز باشد و با سختی‌ها و غربت همراه شود مضاعف می‌شود کسانی که قبل از فتح جان فشانی کرده با کسانی که بعد از فتح آمدند تفاوت دارند، آنان که سختی‌های بیشتر به جان خریدند با دیگران تفاوت دارند. در امام و شهدای ۱۵ خرداد این نکات جمع است که وقتی همه گریزان بودند و تنهایی و غربت مطلق بود مردمان قم و ایران پیشگام شدند.

امام جمعه قم با اشاره به اینکه شهدای ۱۵ خرداد پیشگامان، پایه گذاران، خط شکنانان و شجاعان بی نظیر تاریخ هستند، گفت: ۱۵ خرداد وقتی درخشید که همه تحلیل‌های اجتماعی و سیاسی عالم نفی دین و نفی دین سیاسی را ندا می‌داند و همه بلوک‌های قدرت دنیا بر ضد اندیشه دینی، الهی و اسلامی بودند.

وی ادامه داد: ۱۵ خرداد نوری در خاموشی و امواجی در برابر امواج ضد الهی بود که ناگهان از ملت ایران برخاست و با آن معادلات عالم تغییر کرد. این عظمت مردم ایران بود. انقلاب اسلامی در شرایطی شروع شد که همه رسانه‌های دنیا هم صدا با رژیم شاهنشاهی می‌گفتند که ۱۵ خرداد یک شورش مرتجعانه بود که تمام شد اما نمی‌دانستند که نقطه درخشانی است که موج می آفریند و به انقلاب اسلامی می‌انجامد.

آیت الله اعرافی بیان کرد: ۱۴ سال در تنهایی و غربت امام، خون شهدای ۱۵ خرداد امتداد پیدا کرد تا به سال های ۱۳۵۷ رسید و با پیروزی انقلاب اسلامی فصلی نو در تمدن بشری آغاز شد و تحمیل دفاع مقدس نیز علی رغم همه نقشه‌های شیطانی، مبدل به یک مدرسه فروزان برای تربیت شهدا، ایثارگران و نسل جوان شد.

امام جمعه قم گفت: امروز ایران یک قدرت منطقه ای است و نیروهای مسلح ما یک نیروی جهانی در سطح منطقه و بین الملل هستند که در پرتو خون های ۱۵ خرداد به وجود آمدند. رهبری امام خمینی (ره) و رهبری رهبر معظم انقلاب این گفتمان را تثبیت و نشر داد و این قدرت منطقه‌ای را به وجود آورد.

وی تاکید کرد: ما امروز وظیفه ای سنگین داریم و وارث این افتخارات هستیم. ما با مشکلات زیادی مواجه هستیم اما آمده‌اند تا این خط نورانی را قطع کنند. ملت بیدار باشید آمده‌اند این وجهه گفتمانی، ایمانی و بین المللی را ضربه بزنند.

وی با تاکید بر بیداری دستگاه‎ها در همه ابعاد به ویژه در بعد معیشت مردم و فرهنگ گفت: مسکن، اشتغال و ازدواج رکن های اولیه زندگی مردم است که آن‌ها این را هدف قرار داده‌اند و کم کاری و اشتباهات ما نیز به آن ضمیمه شده است و علیرغم این میراث و افتخارات با مشکلات مواجه هستیم که همه ملت و دستگاه‌ها باید دست به دست هم بدهند. برای عبور از این خطر ها هم صبوری و بردباری لازم دارد و هم کار و تلاش ضرورت دارد.

مدیر حوزه‌های علمیه اضافه کرد: فرهنگ را باید از هرچیزی مهم تر بشماریم و وظایف مان را بپذیریم و به دوش یکدیگر حواله ندهیم. همه ما باید در برابر فرهنگ مسئولیت خود را بشناسیم. در رابطه با حجاب به عنوان یک نماد زیست مومنانه و محور در سبک زندگی اسلامی نهایت حساسیت را باید نشان بدهیم.

وی یادآور شد: در رابطه با لایحه عفاف و حجاب، نقدها و پیشنهادهایی متعددی از سوی صاحب نظران وجود دارد که انتظار داریم دستگاه های مسئول با رعایت همه جوانب به این نقدها و پیشنهادها توجه کنند و همه تلاش ما این باشد که حجاب را به عنوان پرچم افتخار، آزادی، استقلال، عفاف و پاکدامنی صیانت کنیم.

خطیب جمعه قم اظهار کرد: از اقدامات مسئولان که با هدایت رهبری در تقویت روابط با کشورهای همسایه و مناطق جهان اسلام انجام شده است استقبال می کنیم. قطعا این روابط باید توسعه و عمق پیدا کند. انتظار داریم در گفت‌وگو هایی که انجام می‌شود رسیدگی به رهایی علمای سنی و شیعه زندانی در عربستان، توجه به مردم ستمدیده یمن و پیگیری وضعیت آن‌ها و ارتباط با اسرائیل مورد توجه قرار بگیرد.

امام جمعه قم خطاب به ترکیه گفت: انتظار داریم کسانی که در ترکیه رای آوردند به مسائل جهان اسلام توجه کنند و مرزشان را با آمریکا و اسرائیل نگه دارند.
پایان پیام

true

true
false
true