×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

مرحله نخست نیروگاه خورشیدی ۲۸۰ کیلوواتی استان قم افتتاح شدیادواره شهدای جامعه اطلاعاتی قم باحضور وزیر اطلاعات برگزارشدآزاد راه امیرکبیر قم-کاشان بهسازی و رفع نقص شددولت ساعات فعالیت ادارات در روز شنبه را 6 تا 10 صبح اعلام کرددستگیری ۱۱ دلال ارزی در قمکشف ۱۰ دستگاه ماینر در قم دانشگاه حضرت معصومه(س) با دانشگاههای اندونزی همکاری می کندبرگزاری دوره تخصصی امدادرسانی در تجمعات مذهبی ویژه امدادگران و نجات گران هلال‌احمر قمواژگونی یک دستگاه خودرو سمند 2 مصدم بد حال برجا گذاشتباند چهار نفره سارقان احشام در قم منهدم شدمدیر حوزه‌های علمیه با نایب رئیس دومای روسیه دیدار کردبرنامه جامع مقابله با گردو غبار قم به تصویب رسیدماموران قلابی متهم به ۱۵ فقره سرقت از اتباع دستگیر شدندجریمه نقدی سوهان فروش متخلف و ضبط موادغذایی غیربهداشتی در قم آغاز دومین دوره مسابقات مهارتی ویژه سربازان وظیفه نیرو‌های مسلح قممدرسه ای در قم به نام شهید جمهور کلنگ زنی می شود کلنگ احداث بوستان شهید رییسی شهر دستجرد به زمین زده شدکلنگ احداث اولین مرکز توانبخشی دستجرد به زمین زده شدمرکز توانبخشی و آموزشی نیک اندیشان افتتاح شداستان قم روز چهارشنبه وپنج شنبه سوم و چهارم مرداد تعطیل شد
توصیه آیت الله وحید خراسانی به رئیس قوه قضائیه: افراد لایق را برای دستگاه قضا انتخاب کنید
true
رئیسی در دیدار مراجع تقلید:تحول در دستگاه قضا در دستور کار است
رییس دستگاه قضا با بیان این که تحول در قوه قضائیه بر اساس اقتضای گام دوم انقلاب در دستور کار است، گفت: در این مسیر نیازمند ارتباط عمیق با حوزه و مراجع هستیم.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی فردونیوز؛ به نقل ازخبرگزاری رساو حوزه، آیت الله سید ابراهیم رئیسی رییس قوه قضائیه امروز در دیدار مراجع تقلید با بیان این که مسؤولیت دستگاه قضایی بسیار خطیر و مهم است، گفت: به تعبیر رهبر معظم انقلاب و بزرگان امر قضا از مسائل بسیار مهم و مشکل در جامعه اسلامی است.

وی افزود: بعد از زحمات فراوان بزرگان در سمت ریاست دستگاه قضایی در 40 سال گذشته مسؤولیت بر عهده بنده قرار گرفت و امیدواریم که بتوانیم پاسخ اعتماد رهبر معظم انقلاب در این مسؤولیت بسیار خطیر را به خوبی بدهیم و بتوانیم احقاق حق و ابطال باطل کنیم.

آیت الله رئیسی با تأکید بر این که دستگاه قضایی باید مورد اعتماد و پناهگاه مردم باشد، اظهار داشت: اگر کسی مورد ظلم قرار گرفت باید احساس کند با مراجعه با دستگاه قضا از او رفع ظلم خواهد شد، در این راه نیازمند ارتباط عمیق با حوزه های علمیه و مراجع تقلید و رهنمودهای بزرگان هستیم.

وی ادامه داد: جایگاه دستگاه قضایی این است که گره گشای مشکلات کشور و مردم باشد و سبب پیشرفت امور شود، نسبت همه دستگاه ها با حکومت نزدیک است اما دستگاه قضایی نزدیک ترین دستگاه به حکومت است و شاید هیچ دستگاهی چنین نسبتی را نداشته باشد.

رییس قوه قضائیه نقطه فارق جمهوری اسلامی با نظامات دیگر را بحث قضا اسلامی دانست و ابراز داشت: امیدواریم در این دوره بتوانیم کاری متفاوت انجام دهیم، انتظار رهبر معظم انقلاب از بنده و همکاران قوه قضائیه، تحول در دستگاه قضایی است.

وی عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب تأکید کردند که به اقتضای گام دوم انقلاب اسلامی باید در دستگاه قضایی تحول ایجاد شود، این تحول باید در نیروی انسانی، نظام دادرسی، نوع نگاه مردم و افزایش اعتماد به دستگاه قضا است.

آیت الله رئیسی تأکید کرد: تمام دغدغه ما این است که اطاله دادرسی که مورد گلایه بزرگان و مردم است که علل درون دستگاهی و خارج از سازمان قضایی دارد حل شود، سعی داریم که روند رسیدگی ها بدون تأخیر باشد.

وی اضافه کرد: پیشگیری از وقوع جرم اصل بسیار مهمی است که قانون اساسی بر آن تأکید کرده و در وظایف دستگاه قضا است، البته همه دستگاه های اداری در کشور مأموریت پیشگیری دارند و هیچ سازمانی نیست که در این زمینه وظیفه نداشته باشد.

رییس قوه قضائیه با تأکید بر این که برنامه ریزی های اقتصادی و اجتماعی دستگاه ها باید به گونه ای باشد که ناهنجاری ها را کاهش دهد، گفت: تمام دستگاه های فرهنگی در فرهنگ سازی و الگو سازی باید تلاش کنند که جرم و تخلف کاهش پیدا کند.

وی افزود: باید با تربیت درست کاری کنیم که انگیزه جرم ایجاد نشود و اندیشه جرم به وجود نیاید، همچنین ابزار جرم نباید در اختیار مجرم باشد، ساز و کار اقتصادی، اداری و اجتماعی باید به گونه ای باشد که کسی نتواند جرم و تخلف انجام دهد، ما منتظر دیگران نمی شویم و بنای ما این است که پیشتاز باشیم و کارها را پیگیری کنیم.

رییس دستگاه قضا تصریح کرد: دغدغه بزرگان مبنی بر این که میزان فعلی پرونده های قضایی زیبنده نظام اسلامی نیست کاملا درست است و ما هم دنبال کاهش این پرونده ها هستیم چرا که عدد بالای پرونده ها افتخار نیست هر چه در جامعه پرونده کمتری باشد افتخار است.

آیت الله رئیسی همچنین در دیدار با حضرت آیت الله نوری همدانی با اشاره به شرکت خود در درس این مرجع تقلید در پیش از انقلاب خاطرنشان کرد: زمان شناسی و دیدگاه انقلابی حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی در مقاطع گوناگون انقلاب بسیار مهم و ارزشمند است، دیدگاه ها و حساسیت های حضرتعالی نسبت به مسائل مردم، انقلاب، ارزش ها و نظام برای حوزویان درس است.

*نظر آیت الله العظمی شبیری زنجانی در انتخاب و نصب قضات از باب ضرورت

حوزه/ حضرت آیت الله شبیری زنجانی در دیدار رئیس دستگاه قضا، گفتند: در انتخاب و نصب قضات از باب ضرورت می توان از شرط اجتهاد عبور کرد و به سواد و علمیت نسبی اکتفا کرد اما موضوع اخلاق و تقوا حتما باید لحاظ شود. به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حضرت آیت الله شبیری زنجانی، امروز در دیدار حجت الاسلام و المسلمین رئیسی رئیس قوه قضائیه گفتند: بی اخلاقی و بی تقوایی به اعتماد مردم لطمه می زند و وقتی اعتماد مردم لطمه ببیند بقاء انقلاب به خطر می‌افتد.

ایشان افزودند: در انتخاب و نصب قضات از باب ضرورت می توان از شرط اجتهاد عبور کرد و به سواد و علمیت نسبی اکتفا کرد اما موضوع اخلاق و تقوا حتما باید لحاظ شود. شما باید روی این موضوع حساس باشید.

این مرجع تقلید بیان داشتند: قضاوت در درجه اول اهمیت است. در دستگاه قضا باید کار در دست کسانی باشد که از باب وظیفه به آنجا آمده اند نه به خاطر دنیا.

ایشان گفتند: کسی که در مصدر قضا است، باید با مردم برخورد درستی داشته باشد. گاهی از قضات به خاطر برخوردهایشان شکایت می کنند. اگر این موضوع با دقت پیگیری نشود اعتماد مردم آسیب می بیند و خون شهداء پایمال می‌شود.

*آیت الله العظمی نوری همدانی: با اقدام جهادی به پرونده های قضایی رسیدگی شود

حضرت آیت الله نوری همدانی، قوه قضائیه را پناهگاهی برای مردم دانستند و تأکید کردند که با اقدام جهادی ، روند رسیدگی به پرونده های قضایی باید صریح و سریع باشد.

حضرت آیت الله نوری همدانی امروز در دیدار حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی رییس قوه قضائیه با تبریک اعیاد شعبانیه گفتند: در اسلام 3 سمت بسیار مهم است که انبیا و ائمه طاهرین(ع) داشته اند، این پست ها به اندازه ای مهم است که هیچگاه نباید متوقف شود و تعطیل باشد.

ایشان افزودند: یکی از این موارد مهم حکومت و ولایت است، مسأله رهبری غیر از راهنمایی صرف است چرا که کار رهبری به حرکت آوردن جامعه و جهت بخشیدن به حرکات است، همیشه در جامعه اسلامی حتی با وجود غیبت امام، باید رهبری وجود داشته باشد تا جامعه را به حرکت در آورده و به حرکات جهت ببخشد تا جامعه به ساحل عزت و افتخار برسد، این رهبری جامعه اسلامی همان ولایت فقیه است.

معظم له با بیان این که موضوع مهم دیگر تقلید است، اظهار داشتند: کسانی که به درجه اجتهاد نرسیدند لازم است که احکام خدا را با مراجعه به متخصصان و فقها تبعیت کنند، مسأله دیگر قضاوت است چرا که همیشه در جامعه افرادی هستند که نمی گذارند احقاق حق و ابطال باطل شود و مظلوم واقع می شوند و نیازمند پناهگاهی هستند.

ایشان قوه قضائیه را پناهگاهی برای مردم دانستند و ادامه دادند: خوشبختانه امروز با فرمان رهبر معظم انقلاب این مسؤولیت مهم برای جنابعالی محقق شد و با سوابقی که شما در پست های انقلاب داشتید و با شناختی که داریم الحمدلله همیشه تأثیر گذار بودید و می توانید موفق باشید.

حضرت آیت الله نوری همدانی با تجلیل از شخصیت آیت الله رئیسی ابراز داشتند: الحمدلله شما فردی باسواد، بیدار، روشن و محقق هستید و از نظر عدالت و تقوا در حد بسیاری بالایی قرار دارید و امیدواریم که مشکلات مردم در نتیجه اقدامات شما حل شود.

ایشان عنوان کردند: امیرمؤمنان به مالک اشتر می فرمایند کسی که می خواهد قضاوت کند باید افضل مردم، صبور، مسلط به امور و خستگی ناپذیر باشند، خوشبختانه در جنابعالی این صفات وجود دارد و انتصاب شما کاملا شایسته بوده و امیدواریم که معضلات قضایی به دست شما حل شود.

معظم له با اشاره به کثرت پرونده ها در دستگاه قضایی خاطرنشان کردند: باید با اقدام جهادی به این پرونده ها رسیدگی شود و وجود هزاران پرونده قضایی زیبنده جامعه اسلامی نیست، همچنین روند رسیدگی ها باید با سرعت باشد و از اطاله دادرسی جلوگیری شود.

ایشان با تأکید بر پیشگیری از وقوع جرایم اضافه کردند: باید اقداماتی شود که زمینه برای وقوع جرم و تخلف وجود نداشته باشد، مردم باید طعم قضاوت صریح و سریع را با وجود جنابعالی در رأس دستگاه قضایی درک کنند.

حضرت آیت الله نوری همدانی در پایان بر لزوم سرمایه گذاری بیشتر دستگاه بر اقدامات فرهنگی و پیشگیرانه برای کاهش جرایم تأکید کردند.

* آیت الله العظمی مکارم در دیدار رئیس قوه قضائیه: دستگاه قضا آبروی نظام است

حضرت آیت الله مکارم شیرازی در دیدار رئیس دستگاه قضا گفتند: امیدواریم در دوره مدیریت حضرتعالی تحول همه جانبه ای در دستگاه قضا صورت گیرد، چراکه شما مرد تحول هستید.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی امروز در دیدار حجت الاسلام والمسلمین رئیسی با تبریک انتصاب وی به عنوان رییس قوه قضاییه، برای وی در این مسؤولیت حساس، مهم و خطیر آرزوی توفیق کردند.

معظم له گفتند: امیدواریم در دوره مدیریت حضرتعالی تحول همه جانبه ای در دستگاه قضا صورت گیرد چراکه شما مرد تحول هستید.

ایشان در ادامه با بیان توصیه هایی مهم خطاب به رییس و دیگر مسئولان دستگاه قضا، تصریح کردند: قوه قضاییه آبروی نظام اسلامی به شمار می آید و عدالت مطلوب خود را در این دستگاه نشان می دهد.

معظم له با تشریح برخی مشکلات اساسی موجود در قوه قضاییه، بر لزوم تشکیل کارگروه هایی برای آسیب شناسی و اقدام لازم جهت رفع آنها تاکید کردند.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی افزودند: یکی از مشکلات مهم موجود که البته معلول عوامل مختلفی همچون کثرت پرونده ها و تشریفات دست و پاگیر است، روند طولانی رسیدگی به پرونده ها است که گاهی سبب می شود افراد از پیگیری حق خود و مراجعه به دادگستری صرفنظر کنند.

معظم له زندانیان مهریه را از دیگر مشکلات موجود در دستگاه قضا دانستند و گفتند: متاسفانه دادگاه ها در این زمینه اصل را بر ایسار زوج می گذارند و فرد را زندانی می کنند تا اعسار خود را ثابت کند! در حالی که طبق مبانی دینی و فقهی اصل بر اعسار است نه ایسار، مخصوصاً در مورد جوانان.

ایشان خطاب به رییس قوه قضاییه تاکید کردند: شما باید کارگروهی برای رسیدگی به این مشکل که بخش زیادی از جوانان را دچار مشکل کرده است، تشکیل دهید و با دقت و سرعت این مشکل را حل کنید.

معظم له در بخش دیگری از سخنان خود درباره تقسیط مهریه گفتند: بدون شک وقتی مهریه تقسیط شد باید با پرداخت قسط اول زوجه تمکین کند همان گونه که در تمام معاملات اقساطی جنس را با پرداخت قسط اول تحویل می دهند نه اینکه بگذارند بعد از پرداخت تمام اقساط که گاهی در مورد مهریه به چهل و پنجاه سال طول می کشد، طرف تمکین کند.

ایشان همچنین خواستار نظارت دستگاه قضا بر فعالیت وکلا شدند و تصریح کردند: متاسفانه مشاهده شده که برخی وکلا با شگردهای مخصوصی که دارند و به منظور دستیابی به منافع بیشتر، کاری می‌کنند تا روند رسیدگی به پرونده ها طولانی شود، در این خصوص باید فکری کرد.

همچنین افزودند: گاه بعضی مرتکب قتل عمد شده اند و صاحبان خون عمداً در قصاص تأخیر می کنند و مجرم سال ها در زندان می ماند در حالی که این کار درست نیست زیرا او فقط مستحق قصاص است نه مستحق سال ها زندان. باید بلافاصله قصاص کنند و اگر نمی خواهند قصاص کنند با کفالت مجرم را آزاد نمایند تا موقع قصاص.

حضرت آیت الله مکارم در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به کثرت پرونده های موجود در دستگاه قضا، بر لزوم کار فرهنگی به منظور پیشگیری از وقوع تخلفات تاکید کردند و گفتند: لازم است در این زمینه کار کارشناسی صورت گیرد و ضمن تهیه گزارش آماری دقیق، این مساله مورد آسیب شناسی قرار گیرد تا جلوی ورود این همه پرونده به قوه قضاییه گرفته شود.

*توصیه آیت الله العظمی وحید خراسانی به رئیس قوه قضائیه: افراد لایق را برای دستگاه قضا انتخاب کنید

این امر، امر مهمی است. ایران مملکت شیعه است. ایتام آل محمد علیهم‌السلام به دست شما سپرده شده است. افراد لایق، علماً، عملاً، اخلاقاً و اعمالاً را برای این امانت کبری انتخاب کنید.

حضرت آیت الله وحید خراسانی امروز در دیدار حجت الاسلام والمسلمین رئیسی رئیس قوه قضائیه که در دفتر این مرجع تقلید در قم برگزار شد، پس از استماع گزارشات، با اشاره به حدیث «مَنْ حَكَمَ فِي دِرْهَمَيْنِ بِغَيْرِ مَا أَنْزَلَ اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ فهو کافر بالله علی العظیم»‌ گفتند: همان طوری که اشاره فرمودید، این مسئولیت، مسئولیت خطیری است.

ایشان ادامه دادند: حکم در دو درهم، به غیر ما انزل الله، حدّش این است؛ لذا سپردن جان و ناموس و مال مردم به افراد باید روی دقت کامل انجام بشود.

ایشان افزودند: اولا علم، ثانیا ایمان، ثالثا اخلاق، رابعا عقائد؛ افراد این‌گونه واجد شرائط می‌شوند.

ايشان در ادامه بیان داشتند: این امر، امر مهمی است. ایران مملکت شیعه است. ایتام آل محمد علیهم‌السلام به دست شما سپرده شده است. افراد لایق، علماً، عملاً، اخلاقاً و اعمالاً را برای این امانت کبری انتخاب کنید.

معظم له در پایان با توصیه به قرائت هر روزه قرآن و هدیه آن به حضرت صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه و تلاوت سوره یاسین و هدیه به حضرت زهرا علیهاالسلام فرمودند: اگر کارتان این باشد آنها شما را کمک خواهند کرد.

*آیت الله مکارم شیرازی:آقای رئیسی مرد تحول است

حضرت آیت الله مکارم شیرازی ابراز امیدواری کرد در دوره آقای رئیسی تحول همه جانبه ای در قوه قضاییه صورت گیرد.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی صبح امروز در دیدار آیت الله رئیسی با تبریک انتصاب وی به عنوان رییس قوه قضاییه، برای وی در این مسؤولیت حساس، مهم و خطیر آرزوی توفیق کرد.

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم گفت: امیدواریم در دوره مدیریت حضرتعالی تحول همه جانبه ای در دستگاه قضا صورت گیرد چراکه شما مرد تحول هستید.

وی در ادامه با بیان توصیه هایی مهم خطاب به رییس و دیگر مسؤولان دستگاه قضا، تصریح کرد: قوه قضاییه آبروی نظام اسلامی به شمار می آید و عدالت مطلوب خود را در این دستگاه نشان می دهد.

این مرجع تقلید با تشریح برخی مشکلات اساسی موجود در قوه قضاییه، بر لزوم تشکیل کارگروه هایی برای آسیب شناسی و اقدام لازم جهت رفع آنها تاکید کرد.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی افزود: یکی از مشکلات موجود که البته معلول عوامل مختلفی همچون کثرت پرونده ها و تشریفات دست و پاگیر است، روند طولانی رسیدگی به پرونده ها است که گاهی سبب می شود افراد از پیگیری مشکل و مراجعه به دادگستری صرفنظر کنند.

این مرجع تقلید زندانیان مهریه را از دیگر مشکلات موجود در دستگاه قضا دانست و گفت: متاسفانه دادگاه ها در این زمینه اصل را بر ایسار زوج می گذارند و فرد را زندانی می کنند تا اعسار خود را ثابت کند! در حالی که طبق مبانی دینی و فقهی اصل بر اعسار است نه ایسار، مخصوصا در مورد جوانان.

این مرجع تقلید خطاب به رییس قوه قضاییه تاکید کرد: شما باید کارگروهی برای رسیدگی به این مشکل که بخش زیادی از جوانان را دچار مشکل کرده است، تشکیل دهید و با دقت و سرعت این مشکل را حل کنید.

این استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم درباره تقسیط مهریه گفت: بدون شک وقتی مهریه تقسیط شد باید با پرداخت قسط اول زوجه تمکین کند همان گونه که در تمام معاملات اقساطی جنس را با پرداخت قسط اول تحویل می دهند نه اینکه بگذارند بعد از پرداخت تمام اقساط که گاهی در مورد مهریه به چهل و پنجاه سال طول می کشد، طرف تمکین کند.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی همچنین خواستار نظارت دستگاه قضا بر فعالیت وکلا شد و تصریح کرد: متاسفانه مشاهده شده که برخی وکلا با شگردهای مخصوصی که دارند و به منظور دستیابی به منافع بیشتر، کاری می‌کنند تا روند رسیدگی به پرونده ها طولانی شود، در این خصوص باید فکری کرد.

این مرجع تقلید به مشکلی دیگر اشاره و تصریح کرد: گاه بعضی مرتکب قتل عمد شده اند و صاحبان خون عمداً در قصاص تأخیر می کنند و مجرم سال ها در زندان می ماند، در حالی که این کار درست نیست زیرا او فقط مستحق قصاص است نه مستحق سال ها زندان. باید بلافاصله قصاص کنند و اگر نمی خواهند قصاص کنند با کفالت مجرم را آزاد نمایند تا موقع قصاص.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به کثرت پرونده های موجود در دستگاه قضا، بر لزوم کار فرهنگی به منظور پیشگیری از وقوع تخلفات تاکید کرد و گفت: لازم است در این زمینه کار کارشناسی صورت گیرد و ضمن تهیه گزارش آماری دقیق، این مساله مورد آسیب شناسی قرار گیرد تا جلوی ورود این همه پرونده به قوه قضاییه گرفته شود.

این مرجع تقلید همچنین خواستار نظارت دستگاه قضا بر فعالیت وکلا شد و تصریح کرد: متاسفانه مشاهده شده که برخی وکلا با شگردهای مخصوصی که دارند و به منظور دستیابی به منافع بیشتر، کاری می کنند تا روند رسیدگی به پرونده ها طولانی شود، در این خصوص باید فکری کرد.

پایان پیام

true

true
false
true