- 21 آذر 1404
- کد خبر 22818
- پرینت
- کپی لینک کوتاه
به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی فردونیوز؛استانداری قم زمینی به وسعت ۴۰۰هکتار از اراضی منابع طبیعی را در منطقه پردیسان قم در اختیار ساتبا (سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق) قرار داده تا نیروگاه خورشیدی بزرگ ۲۰۰ مگاواتی احداث شود. هماکنون کار احداث شروع شده و شرکت مانا انرژی به عنوان پیمانکار ساتبا (سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق) در حال پایه کوبی برای نصب پنل های خورشیدی است؛ طبق توافقات انجام شده، تا پایان خردادماه ۱۴۰۵ یعنی حدود ۶ماه دیگر، نیروگاه خورشیدی ۲۰۰ مگاواتی پردیسان قم، مورد افتتاح و بهره برداری قرار خواهد گرفت.
همچنین استانداری قم زمینی به مساحت ۷۰۰ هکتار که بازهم از اراضی منابع طبیعی و در مجاورت نیروگاه سیکل ترکیبی جاده قم-اراک باشد را برای احداث نیروگاه خورشیدی ۵۰۰ مگاواتی در اختیار ساتبا (سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق) قرار داد و به همین منظور شرکت مانا انرژی به عنوان پیمانکار مورد تأیید ساتبا، کار را شروع خواهد کرد؛ طبق توافقات انجام شده، پایان خردادماه ۱۴۰۶ یعنی حدود ۱۸ ماه دیگر، موعد افتتاح و بهره برداری از این نیروگاه خورشیدی بزرگ در استان قم خواهد بود.
به گفته کارشناسان مربوطه، اعتبار لازم برای احداث این دو نیروگاه خورشیدی بزرگ، جمعا حدود ۲۰ همت (۲۰هزار میلیارد تومان) خواهد بود که همه این منابع، از اعتبارات دولتی و ملی خواهد بود و خدشه ای به بودجه های استان وارد نخواهد کرد.
خاص بودن این دو پروژه بزرگ نیروگاه خورشیدی در استان قم این است که این دو پروژه به بخش دولتی و ساتبا (سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق) که یک سازمان دولتی و زیر نظر وزارت نیرو هست واگذار شده و بودجه مورد نیاز آن صد در صد ملی و دولتی است؛ و لذا چالش های بخش خصوصی که بعضا در نیمه راه به بهانه های مختلف کار را نیمه کاره رها کرده یا مطالبات جدید را برای ادامه کار می خواهند، وجود نخواهد داشت.
چندی پیش نیز در جلسه ای با حضور مهندس بهنام جو استاندار قم، میثاق نامه ای به امضای مدیران استان قم رسید که بر اساس آن، مدیران استان هم قسم و متعهد شدند که تا سه سال آینده، ۲۵۰۰ مگاوات انرژی خورشیدی را در استان قم به بهره برداری برسانند.
پایان پیام



