- 31 تیر 1404
- کد خبر 21991
- پرینت
- کپی لینک کوتاه

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی فردونیوز؛خسرو سامری، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم با اعلام این خبر گفت: منطقه سراجه با وسعتی بالغ بر ۱۰۰ هزار هکتار، یکی از کانونهای مهم و فعال گرد و غبار در کشور است که از این میزان، حدود ۳۰ هزار هکتار در شرایط فوق بحرانی قرار دارد.
وی افزود: برنامه تدوینشده توسط ادارهکل محیط زیست استان قم و همچنین اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم، که پس از انتخاب مشاور تخصصی و برگزاری جلسات کارشناسی، به تصویب کارگروه امور زیربنایی و سپس شورای برنامهریزی و توسعه استان قم رسیده و نهایتاً در جلسه ستاد ملی مورد تأیید نهایی قرار گرفت.
سامری با اشاره به همکاری دستگاههای ذیربط در تدوین و اجرای این طرح گفت: با اجرای این برنامه و اعتبارات مناسبی که امروز تصویب و از سوی سازمان مدیریت بحران کشور، وزارت نفت، سازمان حفاظت محیط زیست و سایر نهادهای ملی و استانی تامین خواهد شد، اقدامات مؤثری بهصورت کوتاهمدت و میانمدت در دستور کار قرار گرفته است.
معاون استاندار قم تصریح کرد: فصل کاری امسال با اجرای عملیات کاشت، مهار کانونهای فعال با تأمین زیرساختهایی مانند آب، و همچنین ساماندهی وضعیت چرای شترها با همکاری سازمان جهاد کشاورزی آغاز خواهد شد.
وی در پایان ضمن تقدیر از حضور نمایندگان مجلس بویژه حجتالاسلام والمسلمین روانبخش با همراهی کمیسیون داخلی شوراهای مجلس شورای اسلامی و حمایت ایشان در این فرآیند، ابراز امیدواری کرد که با اجرای کامل این طرح، طی حداکثر چهار سال آینده شاهد کاهش محسوس آثار پدیده گرد و غبار در منطقه سراجه باشیم.
خاطرنشان میکند اداره کل حفاظت از محیط زیست، اداره کل منابع طبیعی، سازمان جهاد کشاورزی، شرکت آب و فاصلاب ، شرکت آب منطقهای و اداره کل مدیریت بحران از جمله دستگاههای مؤثر در این اقدام بودهاند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم نیز در حاشیه جلسه ستاد ملی گرد و غبار کشور گفت: برنامه مقابله با پدیده گرد و غبار در منطقه سراجه قم پس از جلسات متعدد کارشناسی و میدانی در سطوح ملی و استانی، در این جلسه به تصویب نهایی رسیده است.
سیده مریم محمدی با بیان اینکه منطقه سراجه به عنوان بحرانی ترین کانون گرد و غبار استان قم در فاصله ۲۰ کیلومتری کلانشهر قم قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: این برنامه طی ۴ سال، در قالب روشهای مختلف علمی و عملیاتی، با اعتباری بالغ بر ۳ هزار میلیارد تومان در ۵۲ هزار هکتار در این منطقه به اجرا در خواهد آمد.
وی در پایان با اشاره به ضرورت اجرای این طرح در مقابله با بحران گرد و غبار در استان قم، تصریح کرد: بدون تردید آنچه موفقیت این طرح را تضمین خواهد کرد، همراهی، هماهنگی و مشارکت تمامی دستگاههای اجرایی خواهد بود تا بتوان با تلفیق روش های مدیریتی توسط کلیه دستگاهها، این کانون بحرانی را مدیریت کرد.
پایان پیام