×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

فرماندار جدید شهرستان کهک معرفی شدپیشرفت 50 درصدی پروژه پست 63/20 کیلو ولت منطقه ویژه اقتصادی سلفچگانبلوار آزادی روستای جنت‌آباد با حضور استاندار قم افتتاح شدکیفرخواست باند ۱۵ نفره سرقت مسلحانه و سرقت کابلهای برق قم صادر شدنخستین مجتمع قضائی - حمایتی شوق زندگی در قم افتتاح شدتجلیل از خانواده دوتن از خیرین متوفی در قمضیافت مهربانی افطار فرزندان بهزیستی با حضور استاندار قم برگزار شدفعالان فرهنگی کشورهای همسایه در جشنواره فیلم مقاومت قم تجلیل شدند فعالیت حدود ۲۰۰ کافه و قهوه‌سرای غیرمجاز در قمتوسعه زیرساخت‌های ورزشی تکواندو در استان قمحمایت استاندار از ساخت خانه تکواندو در قمتجلیل و تکریم از جامعه‌ خیرین استان قم کلنگ گاز رسانی به ۸۰ صنف در بلوار خلیج فارس سلفچگان بر زمین زده شدتوزیع روزانه غذای گرم تبرکی بین مددجویان بهزیستی استان قمریشه سفره 7سین یا 7 شین ساماندهی مصالح فروشی ها در دستور کار دادستانیبررسی آخرین وضعیت کالاهای رسوبی در منطقه ویژه اقتصادی سلفچگانتصادف زنجیره ای ۹ مصدوم ۱ فوتی بر جا گذاشتتوزیع ۱۴ هزار بسته معیشتی بمناسبت میلاد امام حسن مجتبی علیه السلاماجرای طرح ملی امداد و نجات در استان قم آغاز شد
true
چشمان فعالان میراث فرهنگی و گردشگری قم در انتظار تحول مدیریتی
«آزموده را آزمودن خطاست» ولی انگار این جمله برای برخی مدیران در قم صدق نمی‌کند یا نمی‌خواهند که صدق کند، هر چه هست، دودش به چشم مردمی می‌رود که بارها و بارها شنیده‌اند شهرشان ام القرای جهان اسلام است و باید در همه چیز نمونه باشد و این نمونه بودن یک جا باید خودش را به خوبی نشان بدهد و آنجا، قطعا حوزه گردشگری و میزبانی از میلیون‌ها زائر و مسافری است که از نقاط مختلف ایران و جهان، قم را مقصد یا یکی از مقاصد سفر خود انتخاب کرده‌اند و دقیقا همین جا، پاشنه آشیل و چشم اسفندیار ام القرای جهان اسلام است!

یادداشت سردبیر عصر ثروت:«میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی» نام پر طمطراقی است که مدیری در حد و اندازه‌های خودش می‌خواهد؛ سه حوزه مهم و تاثیرگذار اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی، ولی مهجور مانده در قم.
اینکه یک بار در دوره دولت دهم، مدیری در قم و در رأس این سه حوزه باشد که عدم کارآیی‌اش بر همگان اثبات شده و به همین دلیل خیلی محترمانه، عذرش را بخواهند ولی بعد از چند سال و در اواخر دولت دوازدهم، مجددا در همان عرصه بر مصدر امور بنشیند، کمی عجیب و خیلی غریب می‌نماید ولی این مسئله در قم اتفاق افتاده است؛ مدیری برجا مانده از دولت دوازدهم که به تحول مد نظر دولت سیزدهم هم اعتقاد چندانی ندارد.
جالب اینکه در دوره دوم مدیریت، نه تنها از آنچه در دوره قبلی اتفاق افتاده درس عبرت نگرفته‌اند، بلکه همان رویه را با دُگم اندیشی افزون‌تر، ادامه داده، گویی مأموریتی ناتمام برای تخریب وجهه گردشگری داشته‌اند که حالا فرصتی برای تکمیلش یافته‌اند!
مدیریت دولت دوازدهمی در یک اداره کل مهم
عدم جذب سرمایه‌گذاری خارج استان و خارج کشور برای توسعه زیرساخت‌های گردشگری در قم، فراری دادن اندک سرمایه‌گذاران مشتاق برای حضور در استان، دامن زدن به قم هراسی با پلمب مجموعه‌های توریستی و پذیرش مسافر در آستانه تعطیلات نوروزی تا آنجا که صدای امام جمعه شهر هم درآمد، سنگ‌اندازی پیش پای فعالان حوزه گردشگری تا بدانجا که در دوره اخیر، هیچ طرحی و هیچ سرمایه‌گذاری فراتر از موافقت اصولی نرفته است، عدم استفاده از متخصصان صنعت گردشگری قم و تنزل جایگاه آنها از معاونت اداره کل به کارشناس جزء و ... نقطه غم انگیز ماجرا، معطل ماندن حدود 30 پروژه گردشگری و هتل به دلیل عدم پشتیبانی و حمایت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی!
و همه اینها شاید به خاطر این باشد که مدیری در قم بر مصدر نشسته است که نه تحصیلات مرتبط با این حوزه را دارد و نه سوابق مدیریتی ایشان، تجربه لازم برای کار در سه حوزه مهم میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را در اختیارشان گذاشته است؛ مدیری که حتی حاضر نیست اعضای خانواده‌اش را به محل اشتغال خود بیاورد!

تنفس گردشگری قم در فضای رسانه
حالا اما ورق برگشته و شنیده‌ها حاکی از آن است که با تدبیر مقام عالی وزارتخانه، قرار است فردی با سوابق و تخصص لازم، سکان هدایت این سه حوزه مهم را در ام القرای جهان اسلام در دست بگیرد.
او که تحصیلاتی در ارتباط با امنیت ملی داشته و پایان نامه‌ دکتری‌اش «گردشگری غذا با محوریت امنیت غذایی» بوده، سوابق جالبی هم در کارنامه کاری خود دارد؛ ریاست 10 ساله کمیته اطلاع‌رسانی ستاد خدمات سفر استان‌های ایلام و لرستان، عضویت در شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان‌های مذکور، عضویت در ستاد رفع موانع تولید و عضویت در شورای تخصصی فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی دو استان یاد شده، بخشی از این تجارب و سوابق هستند.
علیرضا شیروی سال‌هاست در سازمان صدا و سیما مسئولیت‌های مهمی را بر عهده داشته؛ از مدیریت گروه‌های مختلف در شبکه‌های سراسری سیما تا سردبیری اخبار شبکه جهانی جام جم و از مدیریت فرهنگی در مراکز ملی تا مدیرکلی صدا و سیمای استان‌های لرستان و ایلام و تجربه کار در این دو حوزه، نویدبخش تحولی چشمگیر در عرصه گردشگری قم خواهد بود چرا که در شرایط فعلی، کسی می‌تواند هدایت کشتی به گل نشسته این حوزه را در قم به دست بگیرد و آن را به ساحل آرامش برساند، که هم دارای تجربه در زمینه سفر و گردشگری باشد و هم متخصص در حوزه رسانه، زیرا این حجم از طوفان قم هراسی را، ناخدایی باید که کارآزموده باشد، راه و چاه را بشناسد و با فوت و فن اطلاع‌رسانی درست و به موقع، آشنا باشد، نه اینکه همچون برخی مدیران، در بدترین شرایط زمانی ممکن، رأسا برای پلمب واحدهای گردشگری استان تحت مدیریت خود، اقدام کند!
گفتنی است شیروی، تجربه‌های دیگری هم در این حوزه داشته که از آن جمله می‌توان به مشاور عالی احمدزاده معاون رییس جمهور و ریاست وقت سازمان گردشگری و صنایع دستی ، مشاور اجرایی دهقانان معاون گردشگری وقت سازمان مزبور ، عضویت در هیئت امنای بنیاد ایرانشناسی استان‌ها، مشاور مدیر عامل کانون ایرانگردی و جهانگردی، عضویت در ستاد برگزاری بازارچه‌های صنایع دستی و نوروزگاه‌های استان، مدیریت تهیه گزارش و تولیدات تحقیقی در حوزه میراث فرهنگی، مرمت و معرفی ابنیه تاریخی استان‌ها، پیگیری پرونده‌های ویژه در معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی اشاره کرد.
سید محمد آقامیری که با نوید تحول و تغییر به قم آمد، اینک و در این فرصت ذی قیمت، نقشی اساسی خواهد داشت؛ اما او چه تصمیمی می‌گیرد و چه تغییری را رقم خواهد زد؟ آیا نماینده عالی دولت در قم، تجربه و تخصص توامان گزینه جدید را نادیده می‌گیرد و همچنان مدیری که ناکارآمدی و کم کاری‌هایش، موجب رکود گردشگری در قم شده را حفظ می‌کند یا با تصمیمی به موقع، سرآغازی بر تحول در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری قم خواهد شد؟


پایان پیام

true

true
false
true