- 11 مهر 1402
- کد خبر 17934
- پرینت
- کپی لینک کوتاه
به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی فردونیوز؛آیتالله سید هاشم حسینی بوشهری رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در آیین افتتاحیه دروس آموزشی پژوهشی ائمه اطهار(ع) امروز در سالن فقاهت مجتمع آموزشی پژوهشی ئمه اطهار(ع) که با حضور آیات، محمدجواد فاضل لنکرانی وسیدمحمدغروی وجمع کثیری از اساتید و علماء و طلاب برگزار شد با اشاره به روایت «من طَلَبَ اَلْعِلْمَ لِلَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ لَمْ يُصِبْ مِنْهُ بَاباً إِلاَّ اِزْدَادَ فِي نَفْسِهِ ذُلاًّ وَ لِلنَّاسِ تَوَاضُعاً وَ لِلَّهِ خَوْفاً...» ابراز کرد: گاهی ممکن است که کسی شیفته علم آموزی باشد؛ اما برای خدا علم نیاموزد؛ اگر چنین باشد نمی توان بر پایه آن علم، بناهای استواری بنیان کرد؛ مگر این که طلب علم تنها به قصد«الله» باشد؛ چراکه اگر چنین نباشد این افراد حتی از خداوند نیز ترسی نخواهند داشت.
آیت الله حسینی بوشهری در ادامه با اشاره به امیدها و انتظارها از حوزه های علمیه افزود: تاسیس حوزه های علمیه از زمان رسول گرامی اسلام بوده است و از آن روز تا الان حوزه های علمیه دارای وجودی مبارک، پرثمر و با نتایج بسیاری است و توانسته است در عرصه های مختلف، اقدامات قابل توجهی داشته باشد.
رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه حوزههای علمیه ما سه کارکرد عمده داشتهاند بیان داشت: یکی از کارکردهای عمده حوزههای علمیه ارائه اسلام ناب محمدی و اسلام بدون انحراف است و تا زمانی که حوزههای علمیه برطبق قرآن و سنت پیامبر اکرم(ص) عمل کرده و طلاب ارزشمندی را تربیت کنند، ثابت و استوار مانده و تا آخر در مسیر حق و راه راست قدم خواهند برداشت.
آیت الله حسینی بوشهری افزود: بسیاری از لغزشها و انحرافاتی که در طول تاریخ افتاده، عمدتاً به خاطر دوری افراد از خط و مشی اصلی روحانیت و حوزههای علمیه بوده است؛ وقتی مسائل غیر حوزوی را به نام حوزه داخل حوزه کنیم این انحرافات شکل خواهد گرفت.
رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، حوزه علمیه فعال و پرثمر را حوزه علمیهای دانست که متناسب با مشکلات و فضای روز جامعه، برنامهریزی های متناسب را در مباحث روز جامعه داشته باشد.
آیت الله حسینی بوشهری دومین کارکرد حوزههای علمیه را مرزبانی آنان از اعتقادات دانسته و خاطرنشان کرد: حوزههای علمیه علاوه بر این که مرزبانهای اعتقادی و علمی جامع اسلامی هستند، امروز نیز روحانیت علاوه بر حفظ مرزهای اعتقادی، محافظ مرزهای امنیتی نیز هستند و این یک افتخاری برای حوزه های علمیه می باشد.
نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری سومین کارکرد عمده حوزههای علمیه را تربیت نفوس عنوان و سیره علمای بزرگی همچون آیت الله میرزای شیرازی در تربیت نفوس را خاطرنشان کرد و افزود: آیت الله میرزای شیرازی در تربیت نفوس فردی را بر منبر نشانده و درخواست میکرد تا او را موعظه کند.
آیت الله حسینی بوشهری در پایان از طلاب و فضلای حوزه درخواست کرد تا همیشه تربیت نفوس را در کنار علم آموزی و تحصیل در نظر داشته باشند و به صورت مستمر در عرصه تربیت نفس تلاش و کوشش کنند.
در خاتمه این مراسم 12 نفر از ممتازین علمی مجتمع آموزشی پژوهشی ائمه اطهار(ع) با اهدای جوایزی با حضور آیات، حسینی بوشهری، فاضل لنکرانی و غروی و جمع زیادی از استادان و طلاب این مجتمع تجلیل شد.
آیت الله بوشهری:روحانیت علاوه بر حفظ مرزهای اعتقادی، محافظ مرزهای امنیتی نیز هستند
آیتالله محمدرضا فاضل کاشانی؛ مدیر مجتمع آموزشی و پژوهشی ائمه اطهار(ع)، 10 مهرماه در مراسم افتتاحیه سال تحصیلی جدید مجتمع آموزشی پژوهشی ائمه اطهار(ع) که با حضور آیات، حسینی بوشهری و محمدجواد فاضل لنکرانی وسیدمحمدغروی برگزار شد، گفت: این مرکز به عنوان «مجتمع آموزشی پژوهشی» از سوی مرکز مدیریت حوزه علمیه پذیرفته شد و دو سال است که این موضوع به شورای گسترش هم ابلاغ شده است.
وی افزود: امسال بیست و ششمین سالی است که فعالیت آموزش وپژوهشی داریم و اخیرا هم فقه تخصصی را به دروس افزودهایم همچنین ششمین سالی است که فقه تخصصی پرشکی در حال اجراست وضمن اینکه در سال جدید فقه الحکومه هم آغاز کردیم.
مدیر مجنمع آموزشی پژوهشی ائمه اطهار(ع) اضافه کرد: مؤسسه ائمه اطهار(ع) که متکفل مباحث کلامی و تفسیری است امسال بیست و یکمین سال فعالیت خود را آغاز کرده است و مدرسه علمیه سطح یک هم یازدهمین سال خود را سپری میکند. در برخی سالها متجاوز از هزار نفر در سطح و خارج و کلام و تفسیر پذیرش داشتهایم و در سال جاری هم هزار نفر متقاضی داشتیم که 110 نفر در رشتههای مختلف پذیرش شدند و در تفسیر 32 نفر بوده است.
آیتالله فاضل کاشانی با بیان اینکه در پذیرش داوطلب، دقت کافی شده است تا امکانات محدود نصیب بهترینها شود، در مورد خروجیهای علمی این مرکز، گفت: برخی از فارغالتحصیلان این مؤسسه، در امتحانات خبرگان پذیرفته شده و برخی عضو این مجلس و برخی درکسوت امام جمعه و مدیر مدارس علمیه قم وشهرستانها و ... مشغول فعالیت هستند و بیشتر فارغالتحصیلان این مرکز از استادان مبرز حوزه در سطوح عالی و بخشهای دیگر هستند؛ برخی درس خارج تدریس میکنند و در هر صورت زحمات فراوانی کشیده شده است که از آثار اخلاص بنیانگذار این مرکز مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی است.
تولید 400 کتاب
مدیر این مجتمع علمی تصریح کرد: در قسمت پژوهش موفقیتهای بسیار خوبی داشتهایم؛ تعداد 101محقق در 9 گروه علمی هم فعالیت دارند همچنین 23 نشست علمی و43کتاب هم در سال قبل منتشر شده است و در مجموع 115 نشست علمی برپاشد و همچنین کل کتب منتر شده متجاوز از 400 کتاب است و 32 تفاهم نامه با مراکز دیگر داریم. کتابخانه بسیار خوبی هم برای طلاب تجهیز شده است که توصیه بنده بر استفاده مطلوب از آن است.
وی با تاکید بر مسائل اخلاقی به عنوان پیشنیاز برای همه استادان و طلاب، اظهار کرد: ما همه نیازمند مسائل اخلاقی هستیم و در هر درجه از مراتب علمی نباید این مسئله را دست کم و کوچک بگیریم و بدانیم که نسبت به آن بی نیاز نیستیم و در روایت داریم کسی که خودش را از ارشاد دیگران بی نیاز بداند هلاک خواهد شد. در مورد شیخ انصاری با آن مرتبه بالا که دارای مقام ریاست و مقام علمی بالایی بود و او را خاتم الفقها و المجتهدین نامگذاری کردهاند گفته شده است که او سه ویژگی داشت؛ یکی مقام ریاست، دیگری مقام علمی بالا و سوم تقوا؛ ولی با این تقوای بالا که کسی به حد او نمیرسید سه سال در محضر مرحوم نراقی رفت و از مباحث تهذیبی ایشان بهره برد.
فاضل کاشانی اضافه کرد: یکی از مواردی که روز قیامت از ما درباره آن خواهند پرسید براساس روایات، چگونگی استفاده از عالمان است؛ در روایت سه مورد را فرموده است که در قیامت از آن پرسش خواهد شد؛ اول قرآن، دوم مسجد و سوم عالمی مهذب که در بین ما هست و ما استفاده نمیکنیم. ما با دو بال علم و تقوا میتوانیم پرواز کنیم و اگر هر کدام بریده شود به زمین خواهیم خورد.
مدیر مجتمع آموزشی پژوهشی ائمه اطهار(ع)، تصریح کرد: امام صادق(ع) فرمودند: قَطَعَ ظَهري اثنانِ : عالِمٌ مُتَهَتِّكٌ ، و جاهِلٌ مُتَنَسِّكٌ ؛ کمر مرا دو دسته شناختهاند؛ اول عالمی که خوب و بد را میداند ولی خودش با عمل نکردن به علمش هتک حرمت میکند و برخی بدون اینکه دانش کافی داشته باشند طوری وانمود میکنند که همه چیز را میداند و دیگران با اغفال و فریب میدهد.
وی در خاتمه تاکید کرد: ما استقلال مالی مجتمع را حفظ کرده و از هیچ بودجه دولتی هم تاکنون استفاده نکردهایم.
در خاتمه این مراسم 12 نفر از ممتازین علمی مجتمع آموزشی پژوهشی ائمه اطهار(ع) با اهدای جوایزی با حضور آیات، حسینی بوشهری، فاضل لنکرانی وغروی و جمع زیادی از استادان و طلاب این مجتمع تجلیل شد.
پایان پیام