×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

آتش سوزی در مرکز پسماند محدوده معدن شادقلی خان قم مهار شددومین نمایشگاه ایران نوشت در قم افتتاح شدموانع و راهکار‌های توسعه صادرات محصولات ایرانی به آفریقا بررسی شدقاریان قرآن با امام عصر (عج) تجدید عهد کردندآیین نخستین شب ارتحال آیت‌الله محفوظی در مسجد اعظم قم برگزار شدپیکر آیت‌الله محفوظی در قم تشییع و به خاک سپرده شدکشف بیش از ۷ کیلوگرم مواد مخدر« گُل » در قمنشان طلای مسابقات جهانی عشایری به زن آلیش‌کار قمی رسیدکلاهبردار حرفه ای فیشینگ در قم دستگیر شدپیکر مطهر شهید مدافع حرم محمدصابر امیری در قم تشییع شدتجلیل از قهرمان کشتی فرنگی جهان در صحن علنی شورای شهر قممعرفی بقاع متبرکه قم در بعد ملی و بین المللی ۱۰ دستگاه خودروی قاچاق بر در قم توقیف شدندافزایش بیش از ۵۰ درصدی تصادفات عابران پیاده۳۳ زندانی به مناسبت ایام ماه ربیع الاول در قم آزاد شدند تکمیل و بهسازی ۵ خانه موزه در قمنرخ سرویس مدارس در قم 35 درصد افزایش یافتاعلام برنامه های مسجد جمکران در سالروز آغاز امامت ولی عصر عجرئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با آیت الله سبحانی دیدار کردپیکر شهید مدافع حرم «محمدصابر امیری» شناسایی شد
true
حقابه‌ جعفرآباد قم از سد ساوه 20 سال رهاسازی نشده است
عبداللهی با بیان اینکه رودخانه قره چای مهمترین منبع تامین آب جعفرآباد قم در گذشته بود، تصریح کرد: پس از احداث سد الغدیر بر روی این رودخانه در شهر ساوه، حقابه ۵۰ میلیون مترمکعبی این شهرستان حدود ۲۰ سال است که تخصیص داده نشده و همین مساله سبب بروز تنش‌های آبی برای کشاورزان و دامداران شده‌است.

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی فردونیوزبه نقل از خبرگزاری ایرنا، ذبیح اله عبداللهی بیان داشت: رودخانه قره چای مهمترین منبع تامین آب جعفرآباد قم در گذشته بود که پس از احداث سد الغدیر بر روی این رودخانه در شهر ساوه، حقابه ۵۰ میلیون مترمکعبی این شهرستان حدود ۲۰ سال است که تخصیص داده نشده و همین مساله سبب بروز تنش‌های آبی برای کشاورزان و دامداران شده‌است.

طرح انتقال آب از سرشاخه های دز به قمرود به لحاظ گستردگی طرح که بالغ بر ۲۷۰ کیلومتر است، از دو حوزه آبریز سرشاخه های دز در استان لرستان و حوزه آبریز قمرود در استان های اصفهان، مرکزی و قم تشکیل شده است. انتقال ۱۸۱ میلیون متر مکعب آب شرب در سال به شهرهای خوانسار، خمین، گلپایگان، محلات، نیمور، دلیجان، سلفچگان، ساوه و قم از اهداف این طرح عنوان شده است.

وی با بیان اینکه به‌خاطر عدم تخصیص حقابه سد ساوه و برداشت بی‌رویه از منابع زیرزمینی سالانه شاهد افت حدود یک‌متری در سفره‌های زیرزمینی این شهرستان هستیم، ادامه داد: افت سفره‌های زیرزمینی درقم سبب شده تا عمق چاه‌های این شهرستان به حدود ۲۵۰ متر رسیده‌است.

وی اضافه کرد: برای تخصیص حقابه‌های شهرستان جعفرآباد از سد ساوه، توافقات خوبی بین مسوولان دو استان قم و مرکزی انجام شده و امید می‌رود به‌زودی بخشی از حقابه‌های قانونی جعفرآباد رهاسازی شود.

سد الغدیر ساوه در سال ۱۳۷۲ بر روی رود قره‌چای در ۲۵ کیلومتری جنوب غربی شهرستان ساوه با ظرفیت ۲۷۷ میلیون مترمکعب احداث شده است.

فرماندار جعفرآباد قم گفت: همچنین در طرح انتقال ۱۴ میلیون مترمکعبی انتقال آب به ساوه نیز تخصیص ۳ میلیون مترمکعب به شهرستان جعفرآباد با مصوبه هیات دولت نهایی شده‌است.

وی همچنین هدررفت آب به‌خاطر فرسودگی شبکه و خطوط انتقال را از عوامل مهم افت فشار آب در برخی از روستاهای این شهرستان یاد کرد و تصریح کرد: برای اصلاح خطوط انتقال این شهرستان امسال ۳۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده‌است.

عبداللهی ادامه داد: برای حل مشکل افت و کمبود آب در بخش قاهان نیز احداث یک مجتمع آبرسانی با اعتبار ۵۰ میلیارد تومان در حال انجام است که با بهره‌برداری از آن مشکل کمبود آب روستاهای پایین‌دست این شهرستان برطرف می‌شود.

شهرستان جعفرآباد با وسعتی حدود یکهزار و ۱۰۰ کیلومترمربع (بخش قاهان به وسعت ۵۵۰ کیلومترمربع و ۲۳ روستا و بخش جعفرآباد به وسعت ۶۵۰ کیلومترمربع و ۳۳ روستا) در ۳۵ کیلومتری شمال غربی شهر قم قرار دارد و ۱۰ درصد مساحت قم را دربرگرفته است.

طبق مصوبه اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۰ هیات دولت وقت، بخش جعفرآباد به شهرستان ارتقا پیدا کرد، این شهرستان جدیدالتأسیس قم از ۲ بخش مرکزی و دهستان قاهان تشکیل شده است که جمعیت رسمی شهرستان ۲۷ هزار نفر و جمعیت غیررسمی آن ۴۰ هزار نفر می‌باشد.

شهرستان جعفرآباد نقش موثری در کشاورزی و دامداری استان قم دارد؛ اما به‌خاطر کاهش نزولات آسمانی طی سال‌های اخیر با تنش‌های جدی همراه شده است.
پایان پیام

true

true
false
true