×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

کارخانه سیمان نیزار نیروگاه خورشیدی 12 مگاواتی احداث می کندپیام رهبر انقلاب منشوری برای تمدن‌سازی نوین اسلامی استسفر و تشرف آیت‌الله جوادی آملی به آستان مقدس کاظمینحضور گردشگران لهستانی در حرم بانوی کرامت تخصص قضایی، عدالت‌محوری و مستندسازی سه عنصر کلیدی در الگوسازی آرای قضایی استسالن ورزشی چندمنظوره امام رضا(ع) در قم افتتاح شدبیانیه خانه مطبوعات استان قم در لبیک به پیام اخیر رهبر معظم انقلابپشتیبانی تمام قد رهبر انقلاب از جامعه کارگریدومین نشست رسانه ای استاندار قم با خبرنگاران برگزار شداستاندار قم خواستار همراهی دستگاه‌های اجرایی در توسعه شادواره شهروندی شدپیوند 43 زوج دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی قمبرپایی جشنواره مسابقات بومی محلی دختران و مادران در قمپایان کار همایش دو روزه یکصدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قمجامعه مدرسین تمام ظرفیت‌ها را برای تحقق منشور رهبر معظم انقلاب بسیج می‌کندتحقق حوزه‌ تمدن‌ساز با تربیت «مجاهد فرهنگیِ مهذّب» و «نوآور»برق هسته‌ای نیاز واقعی کشور است و باید با قاطعیت از آن دفاع کنیمعطرافشانی حرم امامزاده علی بن جعفر(ع) و شهدای گرانقدر دفاع مقدس تولد یک هزار و 928 نوزاد در بیمارستان امام رضا علیه السلام قم۲۰ زندانی جرایم غیرعمد در قم با کمک موقوفات آزاد شدندقم در لیست ۱۵ استان با بیشترین سهم در تصادفات معابر شهری
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی قم خبرداد؛
true
فعالیت ۹ شرکت تولید کننده کود‌های ریزمغذی در قم
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی قم گفت: ۹ شرکت تولید کننده انواع کود‌های میکرو و ریزمغذی در این استان وجود دارد که با شرکت خدمات حمایتی کشاورزی قرارداد دارند و تامین کننده بخش اعظمی از انواع کود‌های آلی، زیستی و شیمیایی در سطح کشور هستند.

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی فردونیوز؛حسین زند گفت: همچنین در همین راستا شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان قم با سه شرکت بزرگ تولید کننده کود‌های اصلی نیز قرارداد دارد که تامین کننده کود‌های یارانه‌ای اصلی برای استان قم و سایر استان‌هاست.

 مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی قم تاکید کرد: ناگفته پیداست که کود‌های کشاورزی، یکی از موثرترین نهاده‌های کشاورزی است که نقش مهمی در افزایش کمیت و کیفیت تولید محصولات کشاورزی دارد و خوشبختانه علی رغم مشکلات بسیار در این مسیر، توانستیم سهم تولید داخلی را در سبد مصرفی یارانه‌ای کود کشاورزی کشور به ۹۰ درصد برسانیم و صرفا ۱۰ درصد مجموع کود‌های کشاورزی یارانه‌ای تامین وتوزیع شده از محل واردات است.

زند ادامه داد: درحوزه نهاده‌های کشاورزی خاص کود‌های کشاورزی، کود‌های شیمیایی و غیر شیمیایی یکی از اقدام‌های اصلی که می‌تواند در مهار تورم و ثبات قیمت‌ها نقش اساسی خود را ایفا کند، افزایش تولید است؛ در همین رابطه تا سال ۱۴۰۱ درچارچوب خودکفایی کود‌های کشاورزی در کشور، ۲۵ طرح خودکفایی در زمینه تولید کود‌های کشاورزی تعریف شده که خوشبختانه تاکنون ۱۷ طرح به تولید رسیده‌است.

 مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی قم با اشاره به روند رو به رشد تولید داخلی کود‌های کشاورزی در ایران گفت: این نکته نیز بسیار مهم است که در دهه ۸۰ معادله سهم تولید داخل و واردات کود‌های کشاورزی دقیقا برعکس بود. یعنی، در ابتدای سال‌های دهه ۸۰ تقریبا ۹۰ درصد کود‌های کشاورزی مورد نیاز کشور از محل واردات تامین می‌شد و ظرفیت تولید داخلی کود‌های کشاورزی در ایران تقریبا ۱۰ درصد مقدار تامین و تدارک سالیانه بود.

زند همچنین با اشاره به روند اجرای برنامه خودکفائی در این زمینه گفت: برنامه این است که در سال ۱۴۰۲ میزان تولید داخل را به بیش از ۹۰ درصد افزایش داده و طبق برنامه‌ای که تعریف شده‌است طی سه سال آینده، صددرصد نیاز کشور به کود‌های کشاورزی از تولید داخلی تامین شود و نیازی به واردات نداشته باشیم.

وی ادامه داد: البته، خوشبختانه در حال حاضر نیز کشور در بعضی از کود‌های کشاورزی نظیر کود اوره – که نزدیک به ۷۰ درصد سبد کودی مصرفی کشاورزی کشور به آن اختصاص دارد، نه تنها وارد کننده نیست که از صادرکنندگان بزرگ منطقه هم به شمار می‌آید.

گفتنی‌است در سال ۱۴۰۱ از مجموع سه میلیون و ۲۰۰ هزار تُن کود‌های کشاورزی، کود‌های یارانه‌ای - شامل کود‌های فسفاته، پتاسه، ازته و البته کود‌های غیرشیمیایی - تامین و توزیع شده در بخش کشاورزی کشور، به طور مشخص سهم واردات تنها ۶/۱۰ درصد بوده‌است، یعنی نزدیک به ۹۰ درصد کود‌های کشاورزی یارانه‌ای تامین و توزیع شده، تولید داخل هستند.

۱۰۴ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان قم وجود دارد که از این میزان ۶۴ هزار هکتار زیر کشت می‌باشد که ۴۲ هزار هکتار آن مزرعه و ۲۲ هزار هکتار آن باغ است.

به طور کلی بیش از ۱۴ هزار بهره‌بردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانه‌ای است؛ بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی را روستاییان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تن‌هایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف قم را به خود اختصاص داده‌است.
پایان پیام

true

true
false
true