×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

مرحله نخست نیروگاه خورشیدی ۲۸۰ کیلوواتی استان قم افتتاح شدیادواره شهدای جامعه اطلاعاتی قم باحضور وزیر اطلاعات برگزارشدآزاد راه امیرکبیر قم-کاشان بهسازی و رفع نقص شددولت ساعات فعالیت ادارات در روز شنبه را 6 تا 10 صبح اعلام کرددستگیری ۱۱ دلال ارزی در قمکشف ۱۰ دستگاه ماینر در قم دانشگاه حضرت معصومه(س) با دانشگاههای اندونزی همکاری می کندبرگزاری دوره تخصصی امدادرسانی در تجمعات مذهبی ویژه امدادگران و نجات گران هلال‌احمر قمواژگونی یک دستگاه خودرو سمند 2 مصدم بد حال برجا گذاشتباند چهار نفره سارقان احشام در قم منهدم شدمدیر حوزه‌های علمیه با نایب رئیس دومای روسیه دیدار کردبرنامه جامع مقابله با گردو غبار قم به تصویب رسیدماموران قلابی متهم به ۱۵ فقره سرقت از اتباع دستگیر شدندجریمه نقدی سوهان فروش متخلف و ضبط موادغذایی غیربهداشتی در قم آغاز دومین دوره مسابقات مهارتی ویژه سربازان وظیفه نیرو‌های مسلح قممدرسه ای در قم به نام شهید جمهور کلنگ زنی می شود کلنگ احداث بوستان شهید رییسی شهر دستجرد به زمین زده شدکلنگ احداث اولین مرکز توانبخشی دستجرد به زمین زده شدمرکز توانبخشی و آموزشی نیک اندیشان افتتاح شداستان قم روز چهارشنبه وپنج شنبه سوم و چهارم مرداد تعطیل شد
سفیر بولیوی : محیط زیست زبان مشترک امروز ما برای گفت‌وگو است
true
کشورهای غربی با ادعای حقوق بشر قصد دخالت در امور داخلی ایران را دارند
خانم رومینا گوادالوپه پرز راموس با اظهار شگفتی از ظرفیت­های دانشگاه ادیان و مذاهب، حضور در این دانشگاه را مایه افتخار خود دانست.

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی فردونیوز؛خانم رومینا پرز راموس سفیر کشور بولیوی با حضور در دانشگاه ادیان و مذاهب با حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب دیدار و گفت‌وگو کرد.

خانم رومینا پرز راموس در این دیدار ضمن ابراز تمایل به آغاز همکاری‌ها با دانشگاه ادیان و مذاهب و دعوت از حجت الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن برای سخنرانی در جمع سفرای آمریکای جنوبی گفت: بنده با دانشگاه‌های ایران همکاری دارم و امیدوارم همکاری با دانشگاه ادیان و مذاهب نیز در تداوم همکاری‌ها با ایران نقش‌آفرین باشد.

ریاست دانشگاه نیز با اشاره به خوش سلیقگی دولت بولیوی در انتخاب بانویی با سابقه و دنیا دیده به عنوان سفیر این کشور در جمهوری اسلامی ایران گفت: من زندگی­نامه شما را مطالعه کرده‌­ام و از این­که بولیوی چنین شخصیت مهم و دانشمندی را به عنوان سفیر خود به ایران فرستاده از دولت شما متشکرم.

 رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب ادامه داد: رابطه بنده با سفرای دیگر کشورهای خارجی مانند کشورهای اروپایی و آسیایی و مهمتر از آن کشورهای آمریکای جنوبی بسیار خوب و در حدود ۴۲ سفر به این کشورها داشته‌ام. آمریکای جنوبی مظلوم‌ترین منطقه جهان است. در ذهن ما کرده بودن که این کشورها تمدن ندارند و این کشورها هویت ندارند. بعدها متوجه شدیم که قاره آمریکا جزو بزرگترین تمدن‌های بشری هستند. بنده به اکثر این کشورها سفر کرده‌ام و در حدود ۶۰۰ سفر خارجی داشته‌ام.

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب افزود؛ ما در این دانشگاه رشته‌های مختلفی داریم و در خصوص زنان دانشکده زن و خانواده ما در ایران تنها دانشکده در خصوص زنان است. دانشگاه ادیان و مذاهب توجه ویژه­ای به مسئله زنان دارد و به همین دلیل دانشکده مطالعات زنان را تاسیس کرده است. البته اگر همه دانشگاه را نیز به زنان اختصاص دهیم کم است. مقوله زن بسیار مهم است و نزدیک به ۴ میلیارد جمعیت زمین زن هستند. بشریت هنوز به فهم متقابلی از زنان نرسیده اند. در برخی از کشورها از زن به عنوان کالا استفاده می‌شود یا به عنوان تفاخر و یا تفریح از زنان استفاده می‌کنند.

وی ادامه داد: ما با زنان و اشتغال زنان هنوز در جهان به یک نقطه مشترک نرسیده‌ایم. و این مقوله پیچیده شده است. ما در اسلام الگوی جامعی درباره زن داریم. اما در همین عمل به اسلام نیز نگاه‌های متفاوتی درباره زن وجود داشته و افراط و تفریط وجود دارد. شما از مسائل و اتفاقاتی که در اینجا می‌افتد مطلع هستید و اخبار بین سفرای کشورها تبادل می‌شود و می‌دانید که در ایران و کشورهای دیگر چه خبر است.بنابراین عرایض بنده را خوب متوجه می‌شوید. وی با اشاره به مسائلی که در ماه­ های اخیر درباره حجاب در جریان بوده است، این اتفاقات را حاصل بدخواهی دشمنان و افراط و تفریط داخلی­ ها دانست.

در ادامه خانم رومینا پرز راموس ضمن تشکر از ریاست محترم دانشگاه ادیان مذاهب گفت: هر قبیله و جامعه‌ای سنت‌ها، مسائل و اعتقادات مربوط به خودش را دارد و وقتی راجع‌به جمهوری اسلامی صحبت می‌کنیم که بر اساس رفراندوم اکثریت مردم به آن رأی داده‌اند. پس طبیعتا قوانین این کشور را قبول دارند و هیچ کشوری نمی‌تواند بگوید که چرا این جامعه این‌گونه اداره می‌شود. این مسئله بخش مهمی از استقلال کشورها را نشان می‌دهد. اما می‌بینیم که کشورهای امپریالیستی دخالت می‌کنند.

خانم رومینا گوادالوپه پرز راموس نیز با اظهار شگفتی از ظرفیت­های دانشگاه ادیان و مذاهب، حضور در این دانشگاه را مایه افتخار خود دانست. وی درباره مسائل جاری مربوط به زنان گفت: ما می­بینیم که کشورهای غربی با ادعای حقوق بشر قصد دخالت در امور داخلی ایران را دارند در حالی­که همان کشورها تحریم­های زیادی در زمینه غذا و دارو بر مردم ایران تحمیل کرده­اند و این نشانگر دورویی غربی­ هاست.

رفتار دوگانه آنها در جایی دیده می‌شود که آنها به صورت دخالت‌های فرهنگی یا به‌صورت غذایی در کشورها دخالت می‌کنند. آنها اجازه چنین دخالت‌هایی را ندارند. ما باید به عقاید و نظرات دیگران احترام بگذاریم.

وی درباره اتفاقاتی اخیر ایران گفت: نمی‌دانم در جریان هستید یا نه؟ در بولیوی من را احضار کردند در خصوص سوء تعبیری که رسانه‌ها کرده بودند درباره سخنان من درباره اعتراضات در ایران. من آن چیزی که در ایران می‌بینم چیزی است که یک جنگ ترکیبی در ایران صورت گرفته و در حال وقوع است. بنده در مورد زنان صحبتی نکرده بودم. ولی در رسانه‌ها اینطور تعبیر کرده بودند که خانم سفیر اعتراضات را محکوم می‌کند. این مسئله سروصدای زیادی ایجاد کرد. زیرا من در مقام ریاست زنان پارلمانی کل کشورهای امریکای از کانادا تا آرژانتین هستم. چیزی که اتفاق می‌افتد این است که هر کشوری سیاست‌های مربوط به خودش را دارد و باید به آن احترام گذاشته شود. مثلا در کشور ما قانون به این صورت است که در حدود ۵۰ درصد از پارلمان را زن‌ها تشکیل می‌دهند و باید به آن احترام گذاشت. در ایران نیز زن‌ها به دانشگاه می‌روند و فعال هستند و دولت ایران باید تصمیم بگیرد که چه قوانینی را اجرا کند.

در ادامه دیدار ریاست محترم دانشگاه از ایشان خواست تا کمی هم درباره اقتصاد بولیوی صحبت کنند. و از ایشان پرسید وضع اقتصادی بولیوی چگونه است.؟

وی گفت: از زمانی که آقای مورالس آمدند، یعنی از سال ۲۰۰۶ وضعیت بسیار تفاوت کرد. زیرا قبل از ایشان ما به صندوق بین الملل پول بدهکار بودیم و همچنین از سمت امریکا به این کشور دیکته می شد تا ما نتوانیم پیشرفت کنیم. وی توضیح داد که تا قبل از دولت مورالس، معادن و ذخایر طبیعی سرشار این کشور در دست شرکت­های چند ملیتی بود و تنها 20 درصد از سود استخراج و صادرات محصولات در اختیار بولیوی قرار می­گرفت.بولیوی دارای ثروت‌های بسیاری دارد و معادن لیتیوم در حال حاضر بسیار فعال هستند و قبل‌تر دیگر معادن مانند معدن طلا فعال بودند. اتفاقی که افتاد این بود که این معادن صنعتی سازی نشده بودند. با آمدن آقای مورالس ما توانستیم این صنایع را ملی سازی کنیم و به سمت صنعتی کردن این محصولات برویم و از خام فروشی آن جلوگیری کنیم.

همچنین باید بدانید که این کشور حدود ۱۱ میلیون نفر جمعیت دارد ولی در انتخابات آتی تصمیم داریم که یک سرشماری مجدد داشته باشیم. ما تنوع قومی و فرهنگی بسیاری داریم. ۳۶ قوم در این کشور زندگی می‌کنند و دو تا از بزرگترین آنها را می‌توانیم آیمارا و کشوا را نام ببریم. اگر بخواهم توضیح بدهم آیمارا بزرگترین تمدن پیش از اینکاها در این سرزمین بوده‌اند. ما در کنار ایران جزو ۱۰ تمدن برتر دنیا هستیم. تمدن ایران، عراق و چین در آسیا، تمدن مصر در آفریقا، تمدن یونان و روم در اروپا و باقی تمدن­ها همگی در قاره آمریکا خصوصا آمریکای جنوبی وجود داشته­ اند. با این حال کشورهایی که خودشان تمدنی نداشتند دست به استعمار این مناطق زدند و با تکیه بر سرمایه­ هایی که از این کشورها بردند وارد عصر جدید خود شدند.

سفیر بولیوی با تایید این سخنان گفت: کارشناسان معتقدند اگر ثروتی که اسپانیا از بولیوی تاراج کرده است وجود داشت، می­شد بر روی اقیانوس یک پل درست کرد و بولیوی را به اسپانیا وصل کرد.

وی همچنین از دانشگاه ادیان و مذاهب برای همکاری علمی با دانشگاه کاتولیک لاپاز دعوت کرد.

سفیربولیوی : محیط زیست زبان مشترک امروز ما برای گفت‌وگو است

در نگاه ژئاپلتیک انسان در مرکز زمین قرار دارد و جزوی از زمین انگاشته می‌شود نه اینکه زمین را در اختیار داشته باشد.

همچنین اولین نشست «زمین، مام طبیعت» برگزار شد. در این نشست که با حضور حجت الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب «رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب» و خانم رومینا پرز راموس «سفیر کشور بولیوی در جمهوری اسلامی ایران» برگزار شد، طرفین بر حفظ محیط زیست جهانی تاکید داشته و آن را بسیار مهم دانستند.

در ابتدای این نشست حجت الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب گفت: بنده به عنوان یک طلبه ۴۰ سال است آمریکای جنوبی را می‌شناسم و بارها به آنجا سفر کرده‌ام. بنده عقیده دارم که امریکای جنوبی بسیار مهم بوده و بسیار مظلوم واقع شده است. از ده تمدن شناخته شده در جهان ۳ تمدن متعلق به این منطقه است. شاید برخی اعتقاد داشته باشند که اولین بار آمریکا توسط کریستف کلمپ کشف شده است و تمدن دیگری در این منطقه نبوده، که این غلط است. زیرا شواهد نشان می‌دهد که تمدن‌های بسیار قدیمی در این منطقه وجود دارد، تمدن هایی همچون مکزیک، بولیوی و پرو در این منطقه حضور داشته‌اند.

کشورهای استعمارگر بسیاری به این منطقه هجوم آورده‌اند و در بین آنها اسپانیا تاثیر مهمی بر این کشورها داشته است و تقریبا می‌توان گفت آمریکای جنوبی را نابود کرده است. البته باید توجه داشت که بولیوی منابع خوبی دارد و منابع این کشور لایزال است و به راحتی تمام نخواهد شد.

وی ادامه داد:مسئله محیط زیست دغدغه ما و خانم سفیر است. متأسفانه فهم درستی از حفظ محیط زیست در بین انسان‌ها وجود ندارد و انسان متوجه نیست که دارد خانه خود را خراب می‌کند. استفاده از گازهای گلخانه‌ای جهان را نابود کرده است و کسی هم نیست که به داد محیط زیست و جهان اطراف ما برسد. آمریکا رسماً عضویت در سازمان محیط زیست جهانی را رد کرده است و رئیس جمهور سابق این کشور آقای ترامپ به اجلاس فرانسه نه بلندی گفت.

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب گفت: این ننگ بشریت است که کشورها ابرقدرت و مدعی حقوق جهانی عضو سازمان حفظ محیط زیست جهانی نیستند. ما باید به این مسئله حساس باشیم. دریاها و خشکی‌ها خانه ما هستند و تصرفات بشری در حال نابودی این منابع است. این کره خاکی خانه مسکونی ماست و فرقی هم نمی کند که ما در کجای این جهان زندگی می‌کنیم، ‌زیرا هر جا ضرری به محیط زیست وارد شود ما در آن شریک هستیم و امیدواریم بتوانیم به امید خدا از محیط زیست‌مان محافظت کنیم.

در ادامه خانم رومینا پرز راموس سفیر کشور بولیوی به ارائه مقاله‌ای در زمینه اقدامات بشری و کشورهای امپرالیستی ضد محیط زیست پرداخت و گفت: بخش مهمی از سیاست خارجی کشور بولیوی بر موضوع حفظ محیط زیست تاکید دارد. زیرا محیط زیست زبان مشترک امروز ما برای گفت‌وگو است. سازمان ملل متحد روز ۲۲ آوریل را به نام روز زمین نام‌گذاری کرده است. این نام‌گذاری بسیار مهم است و باید راجع‌ به آن صحبت کرد.

وی ادامه داد: نگاه کشورهای جنوبی بر حفظ محیط زیست بسیار با نگاه سازمان ملل و کشورهای غربی و به‌خصوص آمریکا تفاوت دارد. نگاه کشورهای جنوبی بر تغییر پارادایم کنونی است. زیرا کشورهای غربی بر این تاکید دارند که محیط زیست در تسلط بشریت است که نگاه غلطی است. ما در جنوب بر این تاکید داریم که این نگاه باعث بحران‌های اقلیمی، اقتصادی و … شده و باید به نگاه‌های قدیمی جنوب رجوع کنیم و ببینیم آنها چه عقیده‌ای داشته‌اند و از آنها تقلید کنیم. به نظر بنده آنها نگاه ژئاپلتیک داشته‌اند و نه نگاه ژئوپلتیک. در نگاه ژئاپلتیک انسان در مرکز زمین قرار دارد و جزوی از زمین انگاشته می‌شود نه اینکه زمین را در اختیار داشته باشد. به همین جهت نیز نباید از زمین بهره‌کشی کند.

وی با اشاره به اهمیت زمین در فرهنگ و تمدن بولیوی و کشورهایی که در نیمکره جنوبی جهان واقع شده­اند، افزود: حفظ زمین به عنوان مادر طبیعت یکی از مهمترین اموری است که همه ما باید در جهت آن تلاش کنیم. سفیر بولیوی با برشمردن اقدامات انسان­ها علیه کره زمین گفت: زمین­شناسان معتقدند ما در عصری هستیم که کوتاه­ترین دوره تغییرات آب و هوایی در تمام طول تاریخ را پشت سر می­گذاریم. زمین همیشه دوره­های مختلفی را به خود دیده است که این دوره­ها در یک سیکل طبیعی رخ داده­ اند اما در عصر حاضر انسان سرعت تغییرات آب و هوایی را تشدید کرده است و اگر با این امر مقابله نشود ما به سوی نابودی زمین توسط خودمان پیش می­رویم.

خانم رومینا گوادالوپه پرز راموس با اشاره به اینکه فرهنگ استعماری غربی­ها در جهت استفاده هر چه بیشتر از منابع طبیعی، مایه متضرر شدن همه بشریت است افزود: ما بر اساس معرفت­ شناسی و جهان­بینی اصیل خود، انسان را جزیی از طبیعت می­دانیم، نه مالک طبیعت و در تلاش هستیم تا این دیدگاه را با ملت­های دیگر هم به اشتراک بگذاریم.

سفیر بولیوی با اشاره به کنفرانس ­هایی مانند اجلاس داووس گفت: غربی ­ها قرن­هاست برای دستیابی به منافع بیشتر در حال تخریب محیط زیست هستند و نمی­توانند سردمدار حفاظت از محیط زیست باشند. وی افزود: ما در تلاش هستیم تا با همکاری سایر کشورهای ضداستعماری، در جهت حفظ محیط زیست تلاش کنیم و برگزاری اجلاس تیکی پایا در سال 2015 نمونه روشنی از آن است.

وی در آخر گفت: دیدگاه ژئاپلتیک توسط رئیس جمهور ما آقای موالرز پیگیری شد و اجلاسی جهانی را در بولیوی برگزار کرد که در این اجلاس محیط زیستی ۳۰ هزار نفر از پنج قاره جهان در آن حضور داشتند. ما در این اجلاس جهانی قصد داشتیم تا صدای خود را به گوش جهانیان برسانیم که پاسخ روشنی به اجلاس داووس بود. کلمه مام زمین نیز به همین جهت ایجاد شده تا بتوانیم درک بهتری از محیط زیست اطرافمان داشته باشیم. موفقیت در حفاظت از محیط زیست را مشروط به نقش آفرینی ملت­ها دانست و افزود: فعالیت­های دولتی تا بحال تاثیری در این زمینه نداشته و این ملت­ها هستند که باید دست به دست هم دهند و از تخریب زمین به عنوان خانه همه انسان­ها جلوگیری کنند.

همچنین ایشان در پایان دو کتاب مهم که در رابطه با این اجلاس و نگاه ژئاپلتیکی به زمین و محیط زیست وجود داشت را به دانشگاه ادیان و مذاهب هدیه کرد.

در پایان این نشست معاون روابط عمومی و بین الملل دانشگاه، دکتر محمدمهدی تسخیری ضمن تشکر از حضور خانوم رومینا پرز راموس نام ایشان را در فارسی به معنای زمین پاک و حاصلخیز دانستند و گفتند ما در مکتب اهل بیت داریم که باید نامی مناسب را برای فرزندانمان انتخاب کنیم تا آنها بر طبق نام‌هایشان مسیر درستی را انتخاب کنند.

وی گفت: ما معتقدیم که ارتباط انسان و محیط زیست نیز باید به درستی باشد. بنده در ۸ اجلاس مهم محیط زیستی، مانند اجلاس روسیه، یونان، استرالیا، ایران و… شرکت داشته‌ام و دیدگاه‌های خود را در این زمینه در این اجلاس‌ها بیان کرده‌ام. به‌ همین جهت هم پیشنهاد می‌دهم اجلاس‌ها و نشست‌های بیشتری درباره محیط زیست چه در بولیوی و چه در ایران به صورت حضوری و مجازی داشته باشیم. همچنین بنده یک قولی هم به خانم سفیر می‌دهیم و آن این است که این دو کتاب را به فارسی ترجمه خواهیم کرد و در دسترس دوستداران محیط زیست و علاقمندان به این حوزه قرار خواهیم داد.
پایان پیام

true

true
false
true