- 1 اردیبهشت 1402
- کد خبر 16759
- پرینت
- کپی لینک کوتاه

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی فردونیوز؛حضرات آیات مکارم شیرازی، شبیری زنجانی، جوادی آملی ، نوری همدانی ،سبحانی، وحید خراسانی و سیستانی میزان فطریه و کفاره روزه را به شرح ذیل اعلام کردند:
میزان فطریه و کفاره روزه از سوی آیتالله مکارم شیرازی اعلام شد
زکات فطریه رمضان ۱۴۰۲ بر اساس نظر آیتالله مکارم شیرازی بر مبنای قوت غالب گندم، مبلغ شصتهزار تومان و بر مبنای قوت غالب برنج، مبلغ ۲۴۰هزار تومان اعلام شده است.
دفتر آیتالله مکارم شیرازی اعلام کرد: زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب گندم، مبلغ 60 هزار تومان و بر مبنای قوت غالب برنج، مبلغ 240 هزار تومان اعلام شده است.
در اطلاعیه دفتر این مرجع معظم تقلید آمده است مؤمنین در انتخاب هر یک از این موارد مخیر هستند.
بر اساس این اطلاعیه همچنین کفاره روزه غیرعمد مبلغ 12 هزار تومان است که باید بهصورت نان تهیه و پرداخت شود، همچنین کفاره روزه عمد مبلغ 720 هزار تومان است.
براساس مسئله هزار و 692 رساله توضیح المسائل آیتالله مکارم شیرازی، زکات فطره بر تمام کسانى که قبل از غروب شب عید فطر بالغ و عاقل و غنى باشند واجب است، یعنى باید براى خودش و کسانى که نانخور او هستند، هر نفر بهاندازه یک صاع (تقریباً سه کیلو) از آنچه غذاى نوع مردم آن محل است، اعم از گندم و جو یا خرما یا برنج یا ذرّت و مانند اینها به مستحق بدهد و اگر پول یکى از اینها را بدهد کافى است.
بنابر فتوای معظّمله اگر کسى فقط در افطار شب عید فطر میهمان دیگرى باشد فطریه او بهعهده خودش است.
اعلام فطریه ۱۴۰۲ بر اساس نظر آیتالله جوادی آملی+ جدول
دفتر آیتالله جوادی آملی میزان فطریه و کفاره روزه را بر اساس نظر این مرجع تقلید اعلام کرد.
دفتر آیت الله عبدالله جوادی آملی اعلام کرد بر اساس نظر این مرجع معظم تقلید مبلغ فطریه برای هر نفر برمبنای قوت غالب منطقه، 3 کیلو گندم، برنج و مانند آنها و یا معادل قیمت اینها به قیمت روز پرداخت شود.
بر اساس اعلام دفتر آیتالله جوادی آملی همچنین مبلغ مربوط به کفاره غیرعمد، به ازای هر روز 12 هزار تومان و کفاره عمدی روزه به ازای هر روز 720 هزار تومان تعیین شده است.
فطریه کسی که اول مغرب شب عید (نه غروب) نانخور کسی محسوب شود بر او واجب است. صرف نان او را در شب عید بخورد کافی نیست، بلکه باید نانخور او حساب شود، بنابراین مهمانی که فقط افطار کسی را میخورد و نانخور او محسوب نمیشود فطریه او بر میزبان واجب نمیشود.
کسی که پول فطریه را تا ظهر روز عید فطر ندارد قرض کردن بر او واجب نیست، هر چند اگر قرض کند و ادا نماید صحیح است. البته اگر قرضی نکرده باشد، بعد از دریافت حقوق باید فطریه را بپردازد.
میزان زکات فطره و کفاره روزه از سوی آیتالله شبیریزنجانی اعلام شد
دفتر آیت الله شبیری زنجانی در اطلاعیه ای میزان زکات فطره و کفاره روزه را از نظر این مرجع تقلید اعلام کرد.
دفتر آیت الله شبیری زنجانی در اطلاعیه ای میزان زکات فطره و کفاره روزه را از نظر این مرجع تقلید اعلام کرد. در این اطلاعیه آمده است: شخصی که پرداخت زکات فطره بر او واجب است باید برای خودش و کسانی که نانخور او هستند، هر نفری یک صاع (تقریبا 3کیلو و 600گرم) از خوراکیهای رایج در منطقه خود (مانند گندم، برنج و …) یا مبلغ آن را به عنوان فطریه بپردازد.
با توجه به اینکه قیمت گندم و برنج در شهرهای مختلف، ممکن است اندکی متفاوت باشد، لذا مؤمنین میتوانند معادل مقادیر مذکور را بر طبق قیمت محل زندگی خود، محاسبه و پرداخت نمایند.
کفاره افطار غیر عمدی برای هر روز، یک مد طعام (حدود 900گرم بهحساب گندم) است که باید به مسکین (فردی که معیشتش سختتر از فقیر میگذرد) پرداخت شود و در صورت اطمینان میتوان قیمت آن را به مسکین داد تا برای خودش این مقدار طعام بخرد.
دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی، مبلغ 72هزار تومان را بابت زکات فطره هر نفر (بهحساب قیمت گندم) و مبلغ 18هزار تومان را برای کفاره افطار عذری دریافت میکند و به مصرف آن میرساند.
نظر دفتر رهبر معظم انقلاب در قم درباره پرداخت زکات فطریه
دفتر مقام معظم رهبری در قم میزان فطریه و کفاره روزه ماه مبارک رمضان را در سال جاری اعلام کرد.
دفتر مقام معظم رهبری در قم درباره میزان زکات فطره و کفاره ماه مبارک رمضان اعلام کرد: مؤمنان میتوانند قیمت سه کیلو گندم یا برنج و مانند آن را از محل سکونت خود استعلام و آن را بر اساس مقدار شرعی به عنوان زکات فطره پرداخت کنند.
این دفتر همچنین درباره کفاره غیرعمدی روزههای ماه مبارک رمضان نیز اعلام کرد، کفاره باید به صورت طعام پرداخت شود که این مورد در سال جاری بر اساس نظر حضرت آیتالله خامنهای به ازای هر روز 12 هزار تومان است
میزان زکات فطره از سوی آیتالله نوریهمدانی اعلام شد
دفتر آیتالله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید در پیامی مبلغ زکات فطره مطابق نظر ایشان را اعلام کرد.
دفتر آیت الله نوری همدانی با صدور پیامی، مبلغ زکات فطره مطابق نظر ایشان را اعلام کرد. در این پیام آمدهاست: با آرزوی قبولی طاعات و عبادات مومنین و مومنات به اطلاع میرساند طبق نظر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی «مدظله العالی» زکات فطره هر فرد باید حدود سه کیلوگرم گندم یا برنج یا نظیر آن که در رساله عملیه ذکر گردیده و یا قیمت آن را پرداخت کنند.
بر این اساس قیمت قوت غالب گندم 60 هزار تومان و قیمت قوت غالب برنج 240 هزار تومان میباشد که عزیزان در پرداخت آن مخیرند، در ضمن اگر در منطقه محل سکونت اجناس ذکر شده قیمت دیگری دارد باید به قیمت منطقه خود محاسبه نماید.
همچنین کفاره غیر عمد برای هر روز 12 هزارتومان و کفاره عمد برای هر روز 720 هزار تومان میباشد. توفیق همگان را از خداوند متعال خواستاریم.
میزان زکات فطره از سوی حضرت آیتالله سیستانی
دفتر حضرت آیتالله سیستانی نیز اعلام کرد از آن جا که میزان زکات فطره برای هر فرد سه کیلوگرم است، مبلغ آن برای فطریه سال جاری بدل از آرد ۶۰ هزار تومان، بدل از برنج ایرانی ۳۶۰ هزار تومان و بدل از برنج غیرایرانی ۱۰۵ هزار تومان تعیین شده است.
این دفتر همچنین میزان کفاره غیرعمدی و عمدی روزه های ماه مبارک رمضان سال جاری را به ترتیب ۱۶ و ۹۶۰ هزار تومان اعلام کرد.
میزان زکات فطره از سوی حضرت آیت الله وحیدخراسانی
دفتر حضرت آیت الله وحیدخراسانی اعلام کرد که از نظر این مرجع تقلید، میزان فطریه امسال به ازای هر نفر و با قیمت گندم ۶۰ هزار تومان است، ضمن آن که کفاره غیرعمدی و عمدی روزه نیز از نظر وی برای هر روز، به ترتیب ۱۵ و ۹۰۰ هزار تومان اعلام شد.
میزان زکات فطره از سوی حضرت آیتالله جعفر سبحانی
دفتر حضرت آیتالله جعفر سبحانی نیز اعلام کرد که زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب گندم، مبلغ ۶۰ هزار تومان و بر مبنای قوت غالب برنج، مبلغ ۳۰۰ هزار تومان است. کفاره روزه غیر عمد مبلغ ۱۸ هزار تومان است، همچنین کفاره روزه عمد مبلغ یک میلیون و ۸۰ هزار تومان است.
پایان پیام