×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

فرزندان با مادران زندانی خود در مجتمع قضایی - حمایتی شوق زندگی دیدار کردندطرح پیش فروش بلیت سفرهای اربعین حسینی ع در استان قم آغاز شد برنامه مدیریت سازگار با پدیده گرد و غبار در منطقه سراجه قم تصویب شدمسائل فقهی بانوان و ناباروری با حضور آیت الله فاضل لنکرانی بررسی شدعملیات خنثی‌سازی مهمات جنگی در مسیر آزادراه تهران انجام شدادارات قم در روز چهارشنبه اول مرداد تعطیل شد۱۹۷ مورد عملیات امداد گاز طبیعی در قم انجام شد آتش نارضایتی، آشوب و جنایت دامن همه را خواهد گرفت۱۹ زندانی در قم از نعمت آزادی برخوردار شدندمعاون استاندارقم: شهر قم آماده پذیرایی از زائرین اربعین استتخصیص هزار و ۶۰ میلیارد ریال به طرح‌های مدیریت آب قمآغاز فروش بلیط اتوبوس های اربعین از چهارم مرداد ترمیم نرخ ناوگان اتوبوسی، تأمین آذوقه مواکب و آماده‌سازی ظرفیت‌های اسکان زائران اربعین در قمبهزیستی قم پیشرو در رفع ناترازی برق و ارائه خدمت بی وقفه58 درصد شهر قم فاقد شبکه فاضلاب است!گازرسانی به آخرین روستای قم تا پیش از زمستانساختمان توانبخشی حامیان در قم افتتاح شدسرشاخه‌های زاگرس قربانی مطامع توسعه‌طلبانه استان قم نخواهد شدشکایت بنیاد مستضعفان از نماینده مردم قم توزیع کود شیمیایی مورد نیاز کشاورزان برای کشت پائیزه به زودی آغاز می‌شود
از تغییر نگرش اعضای کمیسیون تا تضییع حقوق شهروندان قم ؛
true
نگاهی به یک مصوبه جنجالی در قم برای انکار بافت تاریخی
کمیسیون ماده پنج استان قم در تازه‌ترین مصوبه خود در رابطه با بافت تاریخی، ضمن انکار وجود این بافت، تصمیمی عجیب گرفته است.

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی فردونیوز؛این کمیسیون که در یک سال اخیر مساحت بافت تاریخی شهر قم را ابتدا از 315 هکتار به 250 و پس‌ از آن به 220 هکتار تقلیل داد، در تازه‌ترین تصمیم خود به کلی وجود این بافت را منکر شده است.  
در جلسه هفتم اسفندماه سال 1401 کمیسیون ماده پنج استان قم تصمیم گرفته است که به‌جای مبنا قرار گرفتن بافت تاریخی در شهر قم، 672 قطعه دارای ارزش تاریخی تنها با فاصله یک ملک حراست شوند و باقی این بافت بر اساس طرح تفصیلی طبقه و تراکم بگیرند.  
این مصوبه به این معناست که به‌زودی باید منتظر احداث ساختمان‌های چهار طبقه یا بیشتر در مجاورت بناهای ارزشمند تاریخی شهر قم باشیم آن هم تنها به فاصله یک ملک.  
با توجه به اینکه این مصوبه به امضای تمامی اعضای اصلی کمیسیون ماده پنج استان رسیده و تنها مخالف آن، نماینده اداره کل میراث فرهنگی استان قم بوده، طرح چند سؤال در این زمینه خالی از لطف نیست.

اگر کمیسیون ماده پنج معتقد است بافت تاریخی در شهر قم وجود ندارد و تنها دانه‌های ارزشمند در بخش‌هایی از شهر باقی‌ مانده‌اند، چرا در دو مصوبه اخیر خود راجع مساحت «بافت » تصمیم گرفته است؟ در فاصله دو مصوبه قبلی تا این مصوبه سوم، ترکیب اعضای محترم کمیسیون تغییر نکرده است. چطور نگرش نسبت به وجود یا عدم بافت به‌ یک‌باره تغییر کرده است؟ 
تقریباً همه می‌دانند دولت در طرح نهضت ملی مسکن به دنبال الحاق  4 هزار هکتار به محدوده شهر قم برای ویلایی سازی و زندگی تک خانواری است. اگر این موضوع این‌همه ضرورت دارد که به‌اندازه یک شهر کوچک الحاق اراضی صورت بگیرد، چرا الگوی تک خانواری در بافت تاریخی شهر قم این‌همه مزاحم فکر و کارکردن مسئولان شده که هر روز برای برهم زدن آن فکر تازه‌ای دارند؟
حفظ حریم یک ملک برای خانه‌ها و بناهای تاریخی دقیقاً چه مشکلی را حل می‌کند؟ آیا اگر ملک مجاور را از ساخت‌وساز محروم کنیم، حس و حال معبر و محله را حفظ کرده‌ایم؟ چطور می‌خواهیم گردشگر را به هتل یا رستورانی تاریخی دعوت کنیم، در حالی‌که در مجاورت، چنین بافت ناهمگونی ایجاد شده است؟
بسیاری از معابر در بافت تاریخی عرض کمی دارند. وقتی محدودیت از این بافت برداشته و قرار باشند شهروندان به ساخت‌وساز چندطبقه روی بیاورند، این شبکه معابر چگونه قرار است نیازهای جمعیت دعوت‌شده به این بافت را پاسخ دهد؟ اگر قرار به تعریض معابر باشد، چگونه می‌توان بنای تاریخی را حراست کرد؟
یک ملک فاصله با بنای ارزشمند تاریخی از کدام سو حساب می‌شود؟ در بافت متراکم شهری قاعدتاً باید از هر سمت این فاصله را ایجاد کرد. آیا تصمیم گیران فکری به حال حقوق تضییع‌شده از این شهروندان که در اطرافشان همه در حال ساخت‌وساز هستند، کرده‌اند؟ 

در نهایت اینکه اگر خروجی این‌ همه جلسات کارشناسی نخبه‌ترین تصمیم‌گیران در شهر قم چنین مصوباتی باشد، باید برای آینده چنین شهری به‌غایت نگران باشیم.
پایان پیام

true

true
false
true