×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

مدال برنز المپیاد آسیایی فیزیک ۲۰۲۵ به دانش‌آموز قمی رسیدبالگرد اورژانس قم جان دو نفر را نجات دادبلوار جعفر طیار و یاسمن قم بزودی افتتاح می شوند ۲۹ گزینه برای تصدی سمت شهردار قم مورد بررسی قرار گرفته استتوقيف کاميون حامل مواد خوراکي قاچاق در قمسجاد چهرگانی با حکم وزیر جهاد کشاورزی جایگزین محمدرضا حاجی رضا شدبار کاهو پارچه قاچاق بودکارخانه سیمان نیزار نیروگاه خورشیدی 12 مگاواتی احداث می کندپیام رهبر انقلاب منشوری برای تمدن‌سازی نوین اسلامی استسفر و تشرف آیت‌الله جوادی آملی به آستان مقدس کاظمینحضور گردشگران لهستانی در حرم بانوی کرامت تخصص قضایی، عدالت‌محوری و مستندسازی سه عنصر کلیدی در الگوسازی آرای قضایی استسالن ورزشی چندمنظوره امام رضا(ع) در قم افتتاح شدبیانیه خانه مطبوعات استان قم در لبیک به پیام اخیر رهبر معظم انقلابپشتیبانی تمام قد رهبر انقلاب از جامعه کارگریدومین نشست رسانه ای استاندار قم با خبرنگاران برگزار شداستاندار قم خواستار همراهی دستگاه‌های اجرایی در توسعه شادواره شهروندی شدپیوند 43 زوج دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی قمبرپایی جشنواره مسابقات بومی محلی دختران و مادران در قمپایان کار همایش دو روزه یکصدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم
true
راه اندازی کرسی اقبال‌شناسی و زبان اردو در دانشگاه ادیان و مذاهب قم
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب قم در دیدار با روسای دانشگاه علامه اقبال پاکستان از راه اندازی کرسی اقبال‌شناسی و زبان اردو خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی فردونیوز؛حجت الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب، رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب در سفر به پاکستان با حضور در دانشگاه علامه اقبال، با مسئولین و دانشجویان این دانشگاه دیدار و گفتگو کرد.

وی در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از حضور در دانشگاه علامه اقبال پاکستان گفت: دانشگاه علامه اقبال نقش تاریخی در سرزمین پاکستان ایفا کرده است. این دانشگاه، دانش را به روستا‌ها برده و سطح علمی مردم پاکستان را ارتقا داده است. بنده در سراسر جهان دانشمندانی از پاکستان را دیده‌ام که در سازمان‌های جهانی مهم دنیا حضور دارند. شما هیچ سازمان بین‌المللی را نمی‌بینید که پاکستانی در آن وجود نداشته باشد واین ثمره تلاش‌های شما است. همچنین نقش تاریخی دانشگاه اقبال را در صد سال آینده خواهید دید و مشخص می‌شود، در زمینه علمی کار بسیار بزرگی انجام داده‌اید.

حجت الاسلام و المسلمین سید ابوالحسن نواب ادامه داد: دومین نکته در باب شخص اقبال لاهوری است. علامه اقبال در ایران مانند دیگر شخصیت‌های بزرگ ایرانی است. بدین معنا که وقتی نام شاعرانی، چون سعدی، حافظ، مولانا، عنصری و فردوسی و شعرای برجسته مطرح می‌شوند اسم اقبال هم در بین آن‌ها نیز می‌آید. وقتی اسم روشنفکران بزرگ ایران مطرح می‌شود علامه اقبال جزو یکی از آن‌ها قرار می‌گیرد. وقتی نام بزرگان بیداری اسلامی مانند سید جمال، عبده و کواکبی مطرح می‌شود در اینجا هم، باز اسم علامه اقبال مطرح می‌شود. نام اقبال در همه شهر‌ها و شهرستان‌های ما یاد می‌شود. ایشان برای ائمه علیهم السلام هم شعر گفته، بنابراین اسمش بر سر منابر هم هست. علامه اقبال جهان وطن و جهان‌بین بود. دینش هم جهانی بود. نادره روزگار بود.

وی گفت: سومین دلیل درباره کشور دوست و عزیز ما پاکستان و همچنین مسئولیت بزرگ ما در این‌باره این است که ما پاکستان را در ذهن و دل و جان‌مان عزیز می‌داریم. بنده به‌عنوان رئیس یک دانشگاه غیردولتی اعلام کرده‌ام که ما کرسی اقبال‌شناسی و زبان اردو را در دانشگاه ادیان و مذاهب راه اندازی خواهیم کرد.

رئیس دانشگاه ادیان ادامه داد: زبان فارسی در بین شما چیز جدیدی نیست، ولی اردو برای بنده کمی تازه است. ان شاءالله ما این قدم را بر خواهیم داشت. نمایندگی دانشگاه علامه اقبال را هم به عهده می‌گیریم و یک نفری را به‌عنوان رابط دعوت می‌کنیم تا بیاید ایران و ما را با نحوه پذیرش دانشجویان آشنا کند. ما می‌خواهیم کار عملیاتی را زودتر شروع کنیم.

وی در پایان جلسه گفت: دانشگاه ادیان و مذاهب اولین دانشگاه ادیانی جهان، و یک دانشگاه پژوهش‌محور در زمینه تحصیلات تکمیلی است. ما در دانشگاه ادیان دوره لیسانس نداریم. در این دانشگاه حدود ۵۰۰ کتاب راجع به ادیان تالیف شده است. عمر دانشگاه ادیان از نصف عمر دانشگاه شما یعنی دانشگاه اقبال کمتر است، اما ما از سی و پنج کشور دنیا دانشجو داریم و تمام ادیان جهان را تدریس می‌کنیم. ما در دانشگاه ادیان دانشکده مذاهب نیز داریم. رشته مذاهب کلامی، مذاهب فقهی، تقریب بین مذاهب و همه مسائل مربوط به مذاهب را در این دانشکده تدریس می‌کنیم. در این دانشگاه همه مذاهب هشتگانه تدریس می‌شود. علت اینکه می‌گویم هشت تا، چون کنفرانس مذاهب اسلامی هشت تا را قبول کرده است، بنابراین ما در دانشگاه ادیان هیچ بحث مذهبی نداریم و هیچ اختلافی هم نمی‌بینیم و مسئله اصلی یعنی گفتگو با ادیان دیگر را مهم می‌دانیم. دست ما پر است، چون محتوای اسلام قوی است و اصلا احساس کمبودی در گفتگو نخواهیم داشت. ما دانشگاهیان باید برای نزدیکی افکار همدیگر خیلی تلاش کنیم.

پایان پیام

true

true
false
true