- 9 بهمن 1401
- کد خبر 16200
- پرینت
- کپی لینک کوتاه

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی فردونیوز؛احمدرضا اجتهادی که امروز در دیدار با تولیت آستان مقدس قم در سالن محراب حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) سخن می گفت با بیان برخی آمار درباره فعالیت های اداره کل متبوع خود اظهار کرد: در حال حاضر بیش از 295 هزار دانش آموز در 6 هزار و 480 کلاس درس در استان قم مشغول به تحصیل هستند که نزدیک به 90 درصد این دانش آموزان در مدارس دولتی درس می خوانند.
وی اضافه کرد: متأسفانه باید گفت که بیش از 50 درصد مدارس استان به صورت دوشیفته مشغول به فعالیت هستند؛ به بیان دیگر آمار نشان می دهد که به لحاظ تراکم دانش آموزی در رتبه مطلوبی قرار نداریم و اگر وضعیت به همین شکل ادامه پیدا کند، شاید مجبور شویم مدارس سه شیفته هم داشته باشیم.
اجتهادی در ادامه تصریح کرد: برای جبران عقب افتادگی های گذشته در این موضوع و رسیدن به میانگین کشوری و همچنین اختصاص فضای آموزشی مناسب به دانش آموزان جدید، نیاز است تا در دوره پنج ساله آینده، 250 مدرسه 12 کلاسه در استان ساخته شود.
وی با اشاره به لزوم مقاوم سازی برخی مدارس استان خاطر نشان کرد: 51 درصد مدارس استان مستحکم، 18 درصد فرسوده و 31 درصد نیز نیازمند مقاوم سازی است.
مدیرکل سازمان توسعه مدارس استان همچنین درباره نقش آفرینی خیرین در فعالیت های این اداره کل گفت: خیرین عزیز در 70 درصد پروژه های نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان حضور دارند، ضمن آن که 35 درصد اعتبارات این موضوع از طریق خیرین تأمین می شود.
اجتهادی مشکل اساسی نوسازی مدارس استان را در کمبود اعتبارات و تملک زمین برای ساخت فضاهای آموزشی دانست و بر ضرورت استفاده از ظرفیت های قانونی در این زمینه تأکید کرد.
همچنین در این دیدار مدیرکل آموزش و پرورش استان قم نیز در سخنانی قم را نیازمند حرکت جهادی در زمینه توسعه و تجهیز مدارس دانست و عنوان کرد: سرانه آموزشی استان قم در بین ادارات کل آموزش و پرورش در رتبه بیست و هفتم قرار دارد که بهبود این وضعیت نیازمند حرکتی جدی و جهادی است.
علیرضا رحیمی در ادامه اضافه کرد: تراکم دانش آموزی در هر کلاس درس شهر مقدس قم حدود 38 نفر است و حتی برخی کلاس ها با بیش از 40 دانش آموز تشکیل می شود که قطعا مطلوب نیست و باید با حرکتی جهادی اصلاح شود.
تولیت آستان مقدس قم نیز در این دیدار با اشاره به آیه مبارکه «انّ اوّل بیت وُضع للناس للّذی ببکّه مبارکا ...» گفت: خداوند از مکه به عنوان اولین جایی که در زمین به نفع مردم ساخته شده یاد می فرماید؛ امری که نشانه ای از اهمیت ساخت و سازهای مناسب به نفع مردم است.
آیت الله سعیدی در ادامه به موضوع راهبردی افزایش جمعیت و تعلیم و تربیت نسل آینده پرداخت و خاطر نشان کرد: آموزش و پرورش و نوسازی مدارس در این زمینه نقش ویژه ای بر عهده دارند.
وی همچنین درباره پیشنهاد اداره کل نوسازی مدارس استان برای حل مشکل یکی از مدارس نوساز در قم با استفاده از ظرفیت زمین های موقوفه آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه (س) تصریح کرد: در این باره با نظر خبرگان امر تلاش می شود تا هم مسائل شرعی مربوط به موقوفات و هم رفع مشکل این مدرسه نوساز و دیگر اماکن عمومی در دستور کار قرار داشته باشد.
وی در عین حال به ضرورت تبلیغ و توسعه استفاده از نیروگاه های خورشیدی در پشت بام مدارس استان توجه داد و گفت: اقلیم قم ایجاب می کند تا این امر مهم که به نفع همه دولت و مردم است به صورت جدی و عملیاتی مورد توجه قرار گیرد.
پایان پیام
این مطلب بدون برچسب می باشد.