×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

مدال برنز المپیاد آسیایی فیزیک ۲۰۲۵ به دانش‌آموز قمی رسیدبالگرد اورژانس قم جان دو نفر را نجات دادبلوار جعفر طیار و یاسمن قم بزودی افتتاح می شوند ۲۹ گزینه برای تصدی سمت شهردار قم مورد بررسی قرار گرفته استتوقيف کاميون حامل مواد خوراکي قاچاق در قمسجاد چهرگانی با حکم وزیر جهاد کشاورزی جایگزین محمدرضا حاجی رضا شدبار کاهو پارچه قاچاق بودکارخانه سیمان نیزار نیروگاه خورشیدی 12 مگاواتی احداث می کندپیام رهبر انقلاب منشوری برای تمدن‌سازی نوین اسلامی استسفر و تشرف آیت‌الله جوادی آملی به آستان مقدس کاظمینحضور گردشگران لهستانی در حرم بانوی کرامت تخصص قضایی، عدالت‌محوری و مستندسازی سه عنصر کلیدی در الگوسازی آرای قضایی استسالن ورزشی چندمنظوره امام رضا(ع) در قم افتتاح شدبیانیه خانه مطبوعات استان قم در لبیک به پیام اخیر رهبر معظم انقلابپشتیبانی تمام قد رهبر انقلاب از جامعه کارگریدومین نشست رسانه ای استاندار قم با خبرنگاران برگزار شداستاندار قم خواستار همراهی دستگاه‌های اجرایی در توسعه شادواره شهروندی شدپیوند 43 زوج دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی قمبرپایی جشنواره مسابقات بومی محلی دختران و مادران در قمپایان کار همایش دو روزه یکصدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه خبرداد؛
true
اعزام 10 هزار مبلغ برای فعالیت های تبلیغی و جهادی توسط اوقاف
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف گفت: از ابتدای امسال تاکنون 10120 نفر مبلغ اعزامی و بومی این سازمان در مناطق مختلف به امور تبلیغی و جهادی مشغول بوده‌اند.

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی فردونیوز؛حجت‌الاسلام والمسلمین غلامرضا عادل ظهر امروز در دیدار با آیت‌الله حسینی بوشهری رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اظهار کرد: در دو سال اخیر، بحث حمایت از حوزه‌های علمیه که پیش از این در قالب موقوفات حوزوی صورت می‌گرفت، در دستور کار قرار گرفته زیرا نیاز مبرمی به این مسئله وجود دارد.

وی افزود: سازمان اوقاف طرح «اسکان» را با هماهنگی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه تدوین و اجرایی کرده است؛ بر این اساس و در تمام استان‌ها، طلاب ساکن در حجره‌ها ماهانه مبالغی دریافت می‌کنند که بناست میزان آن افزایش یابد.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه طرح اسکان جزو اولویت‌های کاری این سازمان و ادارات کل آن در استان‌هاست گفت: بیشترین تعداد طلاب حوزوی در قم حاضر هستند به همین دلیل اداره کل اوقاف قم تلاش بسیاری در این زمینه داشته است.

وی ادامه داد: این اختیار به مدیران کل استانی داده شده تا برای بهبود شرایط زندگی طلاب فعالیت‌های جدیدی داشته باشند. عادل با اشاره تربیت و اعزام مبلغان روحانی به مناطق مختلف در ایام و مناسبت‌های گوناگون عنوان کرد: هم اکنون 800 نفر از مبلغان اعزامی و مستقر در سراسر کشور، ماهانه مبالغی را دریافت می‌کنند.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف به اهمیت وقف جدید برای حوزه‌های علمیه اشاره و ابراز کرد: دفاتر مشاوره‌ در بقاع متبرکه سراسر کشور مستقر هستند و اولویت‌های وقف از جمله حوزه علمیه، قرآن و عترت، جوانان و پیشرفت علم را به خیراندیشانی که نیت وقف کردن اموالشان را دارند ارائه می‌دهند.

وی افزود: حجت‌الاسلام والمسلمین خاموشی طرح انتشار موسوعه‌های علمی در مورد ائمه اطهار(ع) را از دوران ریاست بر سازمان تبلیغات آغاز کرده بود و ادامه آن را در سازمان اوقاف پی گرفته است؛ انتظار می‌رود حدود 30 جلد موسوعه تنها در مورد دو نفر از اهل بیت عصمت و طهارت(ع) منتشر شود.

عادل با اشاره به حوزه فعالیت‌های تبلیغی سازمان اوقاف عنوان کرد: اداره کل اعزام مبلغ سازمان اوقاف و امور خیریه حدود 18 سال است که فعالیت خود را آغاز کرده و 17 هزار پرونده شامل 4 هزار پرونده فعال دارد که در هشت مناسبت تبلیغی از جمله نوروز و دهه‌های عزاداری و شادی اهل بیت(ع) به مناطق مختلف اعزام می‌شوند البته از ظرفیت طلاب محصل در استان‌های گوناگون هم استفاده می‌شود.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه از اجرای طرح ساماندهی مبلغان اوقاف خبر داد و افزود: تاکنون 2500 پرونده تبلیغی تشکیل شده و از ظرفیت مبلغان حاضر در استان‌ها به نحو احسن استفاده میرشود.

وی با بیان اینکه در دوران شیوع کرونا هم فعالیت‌های تبلیغی اوقاف تعطیل نشد گفت: مبلغان جهادی صرفا در حوزه تبلیغ دین فعالیت نمی‌کنند بلکه در دیگر امور از جمله مسائل معیشتی، اجتماعی و فرهنگی هم فعال هستند. عادل اضافه کرد: 3647 نفر مبلغ از قم و 6473 نفر مبلغ بومی استان‌ها، از ابتدای امسال تاکنون بکار گرفته شده‌اند که 770 نفر از آنها در مناطق محروم مستقر شدند.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف به اهمیت مسئله آموزش در حیطه فعالیت‌های تبلیغی این سازمان اشاره و خاطرنشان کرد: اولویت سازمان اوقاف، اشراف کامل مبلغان در زمینه‌های مختلف است به همین دلیل 3649 از ابتدای سال جاری تاکنون در دوره‌های آموزشی حضوری و مجازی شرکت کرده‌اند.

وی سبک زندگی اسلامی و ایرانی جوانی جمعیت را از جمله موضوعاتی دانست که برای آنها محتوای لازم تولید شده است و گفت: در هماهنگی با آموزش و پرورش، زمینه حضور مبلغان مجرب سازمان اوقاف در مدارس هم فراهم شده است ضمن اینکه در حال مذاکره با دانشگاه‌ها هم هستیم. گفتنی در این دیدار علاوه بر حجت‌الاسلام عادل، مدیرکل اعزام مبلغ سازمان اوقاف و امور خیریه، مدیرکل اوقاف استان قم و سرگروه‌های تبلیغی 31 استان حضور داشتند.

آیت‌الله حسینی بوشهری عنوان کرد 2 وظیفه بزرگ مبلغان دینی در شرایط فعلی/ رصد نیازهای فکری پیش زمینه تبلیغ صحیح دین است

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه با اشاره به لزوم معرفی جایگزین در کنار رفع شبهات گفت: به عبارتی باید علاوه بر اینکه شبهات را برطرف می‌کنیم، مسائل معرفتی جایگزین را هم به مردم ارائه دهیم.

آیت‌الله سید هاشم حسینی بوشهری ظهر امروز در جمع معاون فرهنگی و اجتماعی و مدیرکل اعزام مبلغ سازمان اوقاف ضمن تشکر از فعالیت اوقاف م و شخص مدیرکل اوقاف استان قم در انجام وظایف محوله سازمانی اظهار کرد: یکی از توفیقات شیعه، فرصت‌هایی است که در زمان و مکان حاضر در اختیارمان قرار گرفته است.

وی افزود: شیعیان در مناسبت‌های مختلف منتسب به ائمه معصومین(ع)، فرصتی دارند که به واسطه پیوند عمیق با اهل بیت عصمت و طهارت، با مفاهیم ناب این مکتب ناب آشنا شوند و این زمینه برای مبلغان دینی فراهم است.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه با اشاره به برخی از این فرصت‌های زمانی در ایام مختلف سال عنوان کرد: انقلاب اسلامی با بعثت، غدیر و عاشورا پیوند خورده و باید از این ظرفیت‌ها برای ایجاد مقارنه و تداعی ذهنی تداوم یافتن مکتب تشیع با انقلاب اسلامی استفاده کرد.

وی ادامه داد: بقاع متبرکه هم فرصت مکانی خاصی هستند که در اختیار ما قرار گرفته‌اند چرا که مردم بدون اینکه از آنها دعوت شود، خود با آمادگی در آنجا حضور می‌یابند.

حسینی بوشهری با بیان اینکه سازمان اوقاف هر دو فرصت زمانی و مکانی ذکر شده را مورد استفاده قرار می‌دهد خاطرنشان کرد: در واقع تمام شرایط یکجا جمع شده و این هنر مبلغان اوقاف است که بتوانند فضای معنوی جامعه را تقویت کرده و اگر در جایی معنویت حاکم نیست، بتوانند به تحقق آن کمک کنند.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه تصریح کرد: مسئولان گروه‌های تبلیغی باید به این مهم توجه داشته باشند که نمی‌توان یک نسخه واحد را برای همه جا و همه کس پیچید بلکه باید ابتدا نیازسنجی کرد، محیط‌ های دانشگاهی، آموزش و پرورش و حوزوی را مورد سنجش قرار داد و سپس فضای عمومی آن شهر و دیار را به خوبی رصد کرد و در نهایت با شناخت کامل مخاطب و فضا، افراد مناسب را در قالب مبلغ دینی انتخاب کرد و به آنها مأموریت تبلیغ داد.

وی ادامه داد: اگر علم، آگاهی و شناخت در کار تبلیغی را نداشته باشیم، تاثیرگذاری لازم را هم نخواهیم داشت.

حسینی بوشهری با بیان اینکه رصد مسائل مختلف هر استان ظرفیت مهم مطالعاتی برای سال‌های آینده و گروه‌های تبلیغی بعدی محسوب می‌شود تصریح کرد: به این ترتیب می‌توان میزان پیشرفت کار را سنجید و با توجه به نیازها، نوآوری‌ داشت و به مسائل جدیدتر فکر کرد.

امام جمعه موقت قم اضافه کرد: هر چند در فضای مجازی عقب هستیم، ولی در تبلیغ چهره به چهره هم کمبودهایی داریم زیرا شرایط و فضا با گذشته و حتی یک سال قبل متفاوت است و به این ترتیب برنامه‌های ما هم باید به همین میزان تفاوت داشته باشند.

وی گفت: لازم است سرگروه‌های تبلیغی در مدت زمان مناسب، عهده‌دار هر استان باشند نه اینکه مدام در گردش میان استان‌های مختلف بوده و به این ترتیب نتوانند راهکارهای خود را عملیاتی کنند.

حسینی بوشهری با بیان اینکه نوع مخاطبان مبلغان دینی تغییر کرده‌اند افزود: مخاطبان سنتی بخشی از مردم هستند که انتظار آنها هم عمدتا مسائل معمولی همیشگی است اما حقیقت این است که حتی در روستاهای دورافتاده هم مخاطبان تغییر کرده‌اند. رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اضافه کرد: میزان تحصیلات دانشگاهی در سراسر کشور افزایش یافته و نمی‌توان با همان ادبیات قدیمی با آنها صحبت کرد زیرا سطح فرهنگی متفاوتی بین مخاطبان وجود دارد و سخن گفتن با یک ادبیات، نمی‌تواند پاسخگوی همه آنها باشد.

وی تصریح کرد: برای اقناع همه مخاطبان باید برنامه‌ی ویژه‌ای داشت ولو اینکه تعداد مخاطبان خاص نسبت به عامه افراد حاضر پای منبر بسیار کم باشد.

حسینی بوشهری با بیان اینکه ذهن دانش‌آموزان، دانشجویان و توده مردم به خاطر تبلیغات پر حجم دشمنان در شبکه‌های اجتماعی تغییر کرده است گفت: بنابراین ما هم باید متناسب با آنچه در فکر و اندیشه مخاطبان شکل گرفته، تبلیغ دین و مکتب تشیع را انجام دهیم که بسترساز چنین توانمندی بالایی، توسعه سیر مطالعاتی مخاطبان و ورود به عرصه‌های جدید و کسب آگاهی‌های افزون‌تر است.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه خاطرنشان کرد: در واقع طلاب باید در فضای حضور داشته باشند و شبهات را رصد کنند؛ بعد از آن می‌توانند کتابچه‌ای از نیازهای فکری و پاسخ به آنها تدوین کنند و در منابر از آن استفاده کنند.

وی با تاکید بر اینکه باید جایگاه روحانیت را به اثبات برسانیم گفت: دشمنان تلاش زیادی کردند تا این جایگاه را تضعیف کنند بر این اساس لازم است با برخورد اجتماعی و فرهنگی مناسب، به جذب بیشتر مخاطب بپردازیم چه اینکه در توصیف پیامبر اکرم(ص) نیز گفته‌اند ایشان «طَبیبٌ دَوّارٌ بِطِبِّه قَد اَحکَمَ مَرَاهِمَهُ وَ اَحمیٰ مَواسِمَه».

حسینی بوشهری با اشاره به لزوم معرفی جایگزین در کنار رفع شبهات تصریح کرد: به عبارتی باید علاوه بر اینکه شبهات را برطرف می‌کنیم، مسائل معرفتی جایگزین را هم به مردم ارائه دهیم. گفتنی در این دیدار علاوه بر حجت‌الاسلام عادل، مدیرکل اعزام مبلغ سازمان اوقاف و امور خیریه، مدیرکل اوقاف استان قم و سرگروه‌های تبلیغی 31 استان حضور داشتند.

پایان پیام

true

true
false
true