- 25 خرداد 1401
- کد خبر 14360
- پرینت
- کپی لینک کوتاه

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی فردونیوز؛نشست فصلی قرارگاه ۱۹ دی استان قم با موضوع ارائه گزارش عملکرد سال ۱۴۰۰ قرارگاه ۱۹ دی استان قم، بیان راهکارهای عملیاتی برای سال ۱۴۰۱ و تشریح طرح شهربانو با هدف ترویج فرهنگ حجاب و عفاف به همت شهرداری قم، در سالن جلسات شهرداری قم برگزار شد.
مهدی علی بابایی مسئول دبیرخانه قرارگاه ۱۹ دی استان قم طی سخنانی در ابتدای این نشست با بیان اینکه اصلاح وضعیت استان قم در حوزه حجاب و عفاف نیازمند مشارکت همه دستگاههاست، اظهار کرد: ما نسبت به این موضوع به صورت کامل آگاه هستیم که موضوع تغییر چهره یک شهر در یک مدت کوتاه شدنی نیست اما برای رسیدن به هدف باید حرکت کرد و برای آینده برنامه داشت.
وی با اشاره به اینکه قرارگاه ۱۹ دی قم در قالب ۱۵ کمیته فعالیتهای مختلف خود را دنبال میکند، اضافه کرد: کمیته امر به معروف و نهی از منکر که در قالب ۱۳ کارگروه کار خود را دنبال میکند تبلور فعالیتهای قرارگاه ۱۹ دی است که طرح «بوستان نمونه» یکی از دستاوردهای این کمیته است که با مشارکت شهرداری قم دنبال شده است.
مسئول دبیرخانه قرارگاه ۱۹ دی استان قم عنوان کرد: فعالیتهای اصناف موضوع دیگری است که مورد توجه کمیته امر به معروف قرار گرفته است و تا کنون نشستهای مختلف برای بررسی وضعیت اصناف با حضور نمایندگان دستگاههای مختلف برگزار شده و در این راستا گشتهای امر به معروف با مشارکت پلیس اماکن درحال دنبال شدن است که موجب تغییر وضعیت شده است.
*۱۵ بوستان قم دارای هیأت امنا میشوند
وی با اعلام این خبر که ۱۵ بوستان استان قم دارای هیأت امنا میشوند، عنوان کرد: امام جماعت مساجد، نیروی انتظامی و شهرداری از جمله اعضای این هیأت امنا هستند و تا به امروز نیز هیأت امنای بوستان علوی شکل گرفته و برنامههای فرهنگی در این بوستان درحال دنبال شدن است.
بابایی خاطرنشان کرد: کمیتههای مختلف از جمله بانوان، فرهنگی، اجتماعی، رسانه و فضای مجازی، تبلیغات، دانشجویی، رسانه نوین، اشراف و هیأت اندیشه ورز در قرارگاه گردهم میآیند تا بتوانند حرکتهای منسجم را با مشارکت دستگاهها دنبال کنند.
وی با بیان اینکه کمیته اشراف و رصد قرارگاه ۱۹ دی پژوهشهای علمی از جمله بررسی تغییرات فرهنگی شهر و روند جرائم سایبری را دنبال میکند، عنوان کرد: کمیته فرهنگی قرارگاه با حضور رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری قم به دنبال این است که بتواند در ۱۵ بوستان قم برنامههای فرهنگی را اجرا کند.
بابایی بر لزوم اجرای برنامههای فرهنگی با محوریت کمیته فرهنگی قرارگاه در سطح مدارس تاکید کرد و گفت: برگزاری جشنواره و مسابقات برای دانشآموزان و تقویت شبکه دهه هشتادیها و دهه نودیها از جمله برنامههای این کمیته برای سال جاری است.
وی با اشاره به اینکه مسئولیت کمیته بانوان بر عهده مسئول امور بانوان ادارهکل تبلیغات اسلامی استان قم گذاشته شده است، گفت: این کمیته با تشکیل کارگروه بانوان فعال استان، برگزاری آموزشهای تخصصی در حوزه حجاب و عفاف، هویت زنانه، به عرصه ترویج حجاب و عفاف در میان بانوان ورود مستقیم داشته است و کارگاه آموزشی ارتباط مؤثر را برای مبلغان برگزار کرده و تربیت مبلغان محله محور و کنش گران حجاب و عفاف را در محلات دنبال میکند.
بابایی برپایی نمایشگاه حجاب و عفاف در اماکن عمومی را یکی از دستاوردهای کمیته بانوان برشمرد و گفت: این کمیته نسبت به وضعیت روستاها نیز دغدغهمند است و تا به امروز برنامههای مختلفی را در نقاط مختلف استان از جمله روستاها دنبال کرده است.
وی با اشاره به اینکه بازدید از کافیشاپها، اصناف و آرایشگاهها افزایش یافته و شرایط تغییر محسوسی داشته است، تصریح کرد: کمیته امر به معروف و نهی از منکر با محوریت قرارگاه ثارالله فعالیتهای میدانی را به صورت ویژه دنبال میکند که اگر این تذکرهای لسانی نباشد وضعیت نامناسب خواهد شد چراکه دشمن حجاب و عفاف را در قم هدف گرفته است و در این راستا درحال اجرا کردن نقشههای شومی است.
بابایی عنوان کرد: برگزاری جلسات علمی اقناعسازی دختران با حضور اساتید حوزه و دانشگاه، تشکیل کافه گفتوگو و حضور این کافه در دانشگاهها، تشکیل مرکز تخصصی بانوان در استان قم، ایجاد دفاتر محلی خانه سبز، اعزام مشاور به محلات و تربیت مبلغ و مشاور و راه اندازی مراکز مشاور به منظور پاسخگویی به شبهات دشمن در حوزه حجاب و عفاف از جمله دستاوردهای قرارگاه ۱۹ دی استان قم است.
* توزیع ۱۷۰ هزار بسته معیشتی طی سال گذشته در قم
وی از فعالیت کمیته محرومیت زدایی قرارگاه ۱۹ دی استان قم یاد کرد و گفت: ۱۰ رزمایش کمک مؤمنانه در شهر قم ایجاد شده و ۱۷۰ هزار بسته معیشتی در ۱۳ محله توزیع شده است و برنامههای مختلف خدماتی و فرهنگی با محوریت ۱۲۰ گروه جهادی در نقاط مختلف استان درحال دنبال شدن است.
مسئول دبیرخانه قرارگاه ۱۹ دی استان قم با بیان اینکه کمیته رسانه و فضای مجازی با محوریت مدیرکل صدا و سیمای استان قم با قدرت درحال سهیم کردن مطبوعات و رسانههای استان قم در حوزه حجاب و عفاف است، گفت: تشکلهای حوزوی و دانشگاهی نیز به دنبال این است که بتواند ظرفیتهای حوزه و دانشگاه را در راستای اهداف قرارگاه پای کار بیاورد و در این راستا تشکیل شبکه دختران فاطمی و پسران دهه هشتادی و گروههای سرود را دنبال کرده است.
وی با اشاره به اینکه کمیته تبلیغات و فضاسازی با محوریت روابط عمومی شهرداری قم در تغییر چهره شهر تاثیرگذار بوده است، گفت: فقط در حوزه حجاب و عفاف بیش از ۸۰۰ متر مربع تبلیغات و فضاسازی انجام شده است.
سردار موحد:در حوزه فرهنگ نیازمند کارهای اساسی و بنیادی هستیم
دبیر قرارگاه ۱۹ دی استان قم با تاکید بر اینکه رسیدن به نتیجه در عرصه فرهنگی نیازمند زمان است، گفت: کار فرهنگی اینطور نیست که امروز کار کنیم و فردا نتیجه بگیریم بلکه ما نیازمند کارهای بنیادی و اساسی هستیم.
سردار محمدرضا موحد در نشست قرارگاه فرهنگی اجتماعی ۱۹ دی که روز گذشته در سالن جلسات شهرداری قم برگزار شد، ضمن تقدیر از زحمات شهرداری قم در قرارگاه ۱۹ دی و اقدامات ارزشی اظهار کرد: طرح شهربانو نیز یک طرح جامع و کامل است که باید با مشارکت همگانی دنبال شود.
وی ادامه داد: مسئولان قرارگاه ۱۹ دی در سال ۱۴۰۰ کارهای گستردهای انجام دادند اما هجمه دشمن بسیار سنگین است و این هجمه دشمن نیز بیش از ۳۰ سال وجود داشته است و کار فرهنگی هم اینطور نیست که امروز کار کنیم و فردا نتیجه بگیریم بلکه ما نیازمند کارهای بنیادی و اساسی هستیم.
موحد گفت: ما در قرارگاه دورهم جمع شدیم تا خواسته رهبر معظم انقلاب اسلامی در مورد قم را محقق کنیم و رسیدن به این هدف کار سختی است اما امیدواریم که قم را به عنوان الگوی دیگر شهرها معرفی کنیم.
وی بر استمرار برگزاری جلسات کمیتههای قرارگاه تاکید و عنوان کرد: کمیتهها از ظرفیت معاونت تبلیغات حوزه نیز میتوانند استفاده کنند و در این راستا تعامل میان کمیتهها باید افزایش یابد؛ طرحها و رزمایشهای قرارگاه باید با مشارکت یکدیگر اجرا شود و استمرار یابد تا به نتیجه برسد.
دبیر قرارگاه ۱۹ دی استان قم با بیان اینکه اولویتهایی برای قرارگاه مشخص شده که این اولویتها باید مورد توجه همه دستگاههای استان قرار گیرد، گفت: برخی مراکز درمانی، باشگاهها و آرایشگاهها مروج هستند و اگر این مکانها مدیریت نشوند در اماکن عمومی تغییر وضعیت را نخواهیم داشت.
وی افزود: طرح شهر بانو که به همت شهرداری قم تهیه شده است در دیگر مجموعهها نیز قابل الگوبرداری است دانشگاه علوم پزشکی، صمت و ورزش و جوانان طرح تهیه کنند و ما در کمیتههای قرارگاه کمک میکنیم تا طرح بررسی شود و در تامین نیرو نیز کمک میکنیم اما دستگاهها هم باید مشارکت لازم را داشته باشند.
وی تصریح کرد: کمیته فرهنگی با مشارکت نیروهای محلی به بوستانها ورود میکند و در کمیته اجتماعی نیز با محوریت خانههای سبز و خانههای اعتماد کارهای مردمی را دنبال میکنیم.
موحد با تاکید بر اینکه تجمعات انقلابی و حزب الهی روحیه جهادی را ارتقا میدهد، گفت: حرکتهایی همانند همخوانی سرود سلام فرمانده باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد، سه شنبه هفته آینده همزمان با ۳۱ خردادماه اجتماع مردمی یاوران مهدی را در مسجد مقدس جمکران خواهیم داشت که ظرفیت دستگاهها و نهادها نیز در این راستا بکار گرفته خواهد شد.
روابط عمومی شهرداری قم عنوان کرد؛ورود شهرداری قم به ۲۰۶ فعالیت با موضوع حجاب و عفاف
مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل شهرداری قم نیز از نقشآفرینی در حوزه حجاب و عفاف با انجام ۲۰۶ فعالیت مختلف خبرداد و گفت: اجرای طرح شهربانو بهمنظور معرفی الگوهای برتر در عرصههای مختلف دنبال خواهد شد.
مهدی کلانترزاده در نشست قرارگاه ۱۹ دی استان قم که در سالن جلسات شهرداری قم برگزار شد، طی سخنانی اظهار کرد: ۲۰۶ فعالیت با موضوع عفاف و حجاب در شهرداری قم شناسایی شده و نگاه شهرداری این است که بتواند از ظرفیتهای موجود برای مشارکت با مجموعههای دغدغهمند و پیشبرد اهداف مورد نظر در حوزه حجاب و عفاف استفاده کند.
مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل شهرداری قم از برنامهریزی شهرداری برای نقشآفرینی در حوزه حجاب و عفاف با انجام ۲۰۶ فعالیت مختلف خبرداد و گفت: اجرای طرح شهربانو بهعنوان یکی از برنامههای اصلی شهرداری بهمنظور معرفی الگوهای برتر در عرصههای مختلف با مشارکت دستگاهها و مجموعههای مردمی دنبال خواهد شد.
کلانترزاده گفت: بر اساس وظایفی که مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است ۱۰ وظیفه اصلی برای شهرداری قم در حوزه حجاب و عفاف آورده شده است که سازمانها و مناطق شهرداری قم در این رسالتها مورد توجه قرار گرفتهاند.
وی از ارتباط سازمان پایانهها با موضوع حجاب و عفاف یاد کرد و گفت: ۷۰ درصد عرب زبانان از پایانههای شهرداری وارد شهر می شوند و می توان با استفاده از ظرفیت پایانهها نسبت به ترویج فرهنگ حجاب و عفاف و آشنایی عرب زبانان با فرهنگ قم اقدام کرد که در این راستا برپایی نمایشگاه، تذکر به مسافران و تدوین شیوه نامه مسافر به همت سازمان پایانهها دنبال شده است.
کلانترزاده تصریح کرد: در حوزه خدمات شهری که ۶ سازمان و دو اداره کل دارد بررسی بهسازی بوستان های ویژه بانوان درحال دنبال شدن است؛ جدای از اینکه قم در فضای شهری رتبه سوم را دارد رقیبی برای بوستان تراز انقلاب و بوستان بانوان هم ندارد اما باید دستگاه ها نیز کمک کنند تا بهسازی بوستان بانوان با جدیت دنبال شود.
وی ادامه داد: در سازمان زیباسازی نیز به دنبال مردمی تر کردن ترویج نمادهای حجاب و عفاف هستیم و دراین راستا موضوع المانها، دیوارنگارها، نورپردازی ها و دیوارنگاشته ها در جشنواره شهرنگار دنبال می شود که هنرمندان سراسر کشور طرح و ایده می دهند و سال بعد نماد و المان هنرمندان در شهر نمایش داده می شود.
مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل شهرداری قم گفت: در حوزه معماری و شهرسازی، وزارت راه و شهرسازی برای تدوین قوانین رسالت مهمی دارد و ما نیز در این راستا تلاش می کنیم تا از چهره دینی شهر صیانت کنیم.
وی ادامه داد: پژوهشکده شهرداری حمایت از پایان نامه های مرتبط با حجاب و عفاف را دنبال می کند و در این راستا مرکز آموزش علمی کاربردی شهرداری و شورای شهر نیز مشارکت دارند.
کلانترزاده گفت: با همکاری سازمان فناوری اطلاعات شهرداری قم نیز صفحهای در پرتابل جامع شهرداری ایجاد می کنیم تا الگوهای برتر در حوزه حجاب و عفاف را در این صفحه به نمایش بگذاریم.
وی از اجرای طرح نشان شهربانو با استفاده از ظرفیت دستگاه های مختلف خبرداد و گفت: در مجموعههای مختلف برترینها را در شهر قم به عنوان شهربانو معرفی کنیم تا بتوانیم الگوهای حجاب و عفاف را در جامعه ترویج دهیم.
شهردار قم:ترویج حجاب و عفاف نیازمند حرکت منسجم دستگاههای فرهنگی است
شهردار قم با تاکید بر اینکه اهداف مورد نظر در حوزه حجاب و عفاف نیازمند حرکت منسجم و متحد دستگاههای فرهنگی است، گفت: دشمن با ناکامی در عرصه نظامی، به عرصه فرهنگی ورود کرده و به دنبال ضربه زدن به ملت و نظام است.
سید مرتضی سقائیان نژاد در نشست قرارگاه فرهنگی اجتماعی ۱۹ دی استان قم که در سالن جلسات شهرداری قم برگزار شد، با اشاره به اینکه در شهرداری قم به دنبال یکپارچهسازی حرکتها هستیم، اظهار کرد: شهرداری ۳۷۲ وظیفه دارد اما یک وزارتخانه ۲۵ وظیفه بر عهده دارد و این وظایف گسترده نیازمند یک انسجام مطلوب است.
وی ادامه داد: برنامه خوبی برای حجاب و عفاف در شهرداری قم برنامهریزی شده است اما اینکه به چه میزان به نتیجه برسد وابسته به میزان تعامل و همراهی دستگاه ها با یکدیگر است.
شهردار قم با بیان اینکه عفاف و حجاب فقط به یک حوزه فرهنگی محدود نمیشود، گفت: رسیدن به اهداف مورد نظر در حوزه حجاب و عفاف، نیازمند آموزشهای بنیادین و مداوم در خانواده، مدارس، دانشگاهها و اجتماع است و بدیهی است که در چنین شرایط اجتماعی الگوپذیری فرهنگ نیازمند نهادینه شدن آن در وجود افراد است.
وی با تاکید بر اینکه کار فرهنگی باید منسجم و همیشگی باشد تا منجر به نتیجه شود، تصریح کرد: در دانشگاه و دبیرستان بحثهای متفاوتی وجود دارد و برنامه فرهنگی ما باید متفاوت باشد اگر یکپارچگی و انسجام رقم زده نشود رسیدن به نتیجه شدنی نیست.
وی تاکید کرد: کشورهای مختلف با ظرفیت نظامی قابل توجه مقابل ایران اسلامی ایستادند اما نتوانستند به نتیجه برسند، با این وجود اکنون در عرصه فرهنگی ورود جدیتر دارند چرا که میدانند در این عرصه جای حرکت برای آنها باقی است و در این شرایط همه دستگاهها باید در میدان حضور یافته و نقش آفرینی متفاوتی داشته باشند.
پایان پیام
این مطلب بدون برچسب می باشد.