- 8 خرداد 1401
- کد خبر 14235
- پرینت
- کپی لینک کوتاه

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی فردونیوز؛مدیر امور شهری، روستایی و شوراهای استانداری قم با تأکید بر ورود جدی و پرقدرت شهرداری قم در حل معضل موشها در شهر قم، گفت: علاوه بر نیروی انسانی و تجهیزات کارآمد شهرداری قم، سازمان جهاد کشاورزی در خصوص پاکسازی انهار، شرکت آب و فاضلاب در خصوص مدیریت فاضلابهای شهری، دانشگاه علوم پزشکی و مرکز بهداشت جهت صدور اخطار و تذکرات لازم به صنوف مختلف در اجرای این طرح همکاری دارند.
ابراهیم ملکی با اشاره به معضل زیادشدن موشها در سطح کشور و استان و مزاحمتهای ایجادشده برای مردم طی هفتههای اخیر، اظهار داشت: استانداری قم از چندین هفته قبل بر اساس اطلاعات سامانه ۱۳۷ شهرداری قم و بازدیدهای میدانی از سطح شهر، نسبت بهضرورت مبارزه و حل چالش تردد این جانوران به جمعبندی رسیده است.
مدیر امور شهری، روستایی و شوراهای استانداری قم ادامه داد: این طرح هماکنون بهصورت پایلوت در منطقه سه شهرداری قم آغاز شده و پس از بررسی خروجی اقدامات و احصا نقاط ضعف و قوت در تمام منطق هشتگانه شهری تعمیم داده خواهد شد.
وی با بیان اینکه مساله ازدیاد موشها یک مشکل جهانی بوده و روند ازدیاد این جانوران در شهرهایی بزرگ جهان مشترک میباشد، گفت: مبارزه فیزیکی در گام اول این طرح برای تخریب لانه و جلوگیری از تغذیه این جانوران از پسماندهای شهری بهخصوص پسماند برخی مشاغل موردعلاقه موشها میباشد.
ملکی با تأکید بر ورود جدی و پرقدرت شهرداری قم در حل معضل موشها در شهر قم، ابراز داشت: علاوه بر نیروی انسانی و تجهیزات کارآمد شهرداری قم، سازمان جهاد کشاورزی در خصوص پاکسازی انهار، شرکت آب و فاضلاب در خصوص مدیریت فاضلابهای شهری، دانشگاه علوم پزشکی و مرکز بهداشت جهت صدور اخطار و تذکرات لازم به صنوف مختلف در اجرای این طرح همکاری دارند.
وی با بیان اینکه یکی از عوامل بروز و شیوع بیماریهای نوظهور در شهرهای بزرگ یکسان شدن محیط زندگی انسان و سایر جانوران ازجمله موشهاست، اضافه کرد: طبق بررسیهای کارشناسان موشهای موجود در شهر قم از نوع نرم یک بوده که تکثیر آن به شدت بالاست و دستکم حدود هر بیست ۴ بچه موش به دنیا میآورند.
اجرای طرح حل معضل موشها در قم/ زبالههای خارج از نوبت شهروندان مهمترین علت ازدیاد موشها در شهر
مدیرکل هماهنگی و نظارت بر خدمات شهری شهرداری قم نیز با اشاره به آغاز طرح جمعآوری و معدومسازی موشها در منطقه سه، ادامه داد: این طرح به دلیل ازدیاد بسیار زیاد این جانوران و با هماهنگیهای انجامشده در سطح استان، بهزودی به تمام مناطق هشتگانه و نواحی بیستوشش گانه شهر قم تعمیم داده میشود.
سید محسن میرهادی با اشاره به اجرای طرح «رهایی از شر موشها»، اظهار داشت: با توجه به مشکلی که در خصوص مزاحمت موشها در سطح شهر به وجود آمده و تماسهای متعدد شهروندان، شهرداری قم نسبت به اجرای این طرح و جلب رضایت مردم اقدام کرده است.
وی با تأکید بر تعداد بالای تماسهای مردمی در خصوص ازدیاد و مزاحمت و نگرانیهای حاصل از زیست موشها در محیط شهری، یادآور شد: مناطق یک و سه بیشترین تماس را با سامانه ۱۳۷ در خصوص وجود موشهای مزاحم داشتهاند.
مدیرکل هماهنگی و نظارت بر خدمات شهری شهرداری قم با اشاره به آغاز طرح جمعآوری و معدومسازی موشها در منطقه سه، ادامه داد: این طرح به دلیل ازدیاد بسیار زیاد این جانوران و با هماهنگیهای انجامشده در سطح استان، بهزودی به تمام مناطق هشتگانه و نواحی بیستوشش گانه شهر قم تعمیم داده میشود.
وی خاطرنشان کرد: در فاز اول این طرح معدومسازی، لانه کوبی و بهسازی محیط در حال انجام است و در فاز دوم نیز در صورت تأیید مرکز بهداشت و محیطزیست استان استفاده از مواد شیمیایی و سموم مورد تأیید در دستور کار شهرداری قم قرار خواهد گرفت.
میرهادی اضافه کرد: سامانه ۱۳۷ شهرداری بهصورت شبانهروزی آماده دریافت پیامهای شهروندان است تا این معضل در کوتاهترین زمان ممکن برطرف شود.
وی همراهی شهروندان را رمز موفقیت طرحهای مختلف شهرداری ارزیابی کرد و اظهار داشت: بیرون گذاشتن زبالههای خانگی در خارج از نوبت به خاطر ایجاد فضای امن برای تغذیه این جانوران از عوامل اصلی ازدیاد موشها است، یکی از پیششرطهای موفقیت این طرح خودداری مردم از بیرون گذاشتن زباله بعد از ساعت ۶ صبح تا ۲۱ در بیرون از منزل است.
پایان پیام
این مطلب بدون برچسب می باشد.