×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

اجرای طرح بهسازی "قبرستان نو" در قم متوقف شدهمایش «حزب‌الله زنده است» در قم برگزار می‌شود گردشگری سلامت و مذهبی در استان قم تقویت می شود انتخاب "بهنام جو" بدون هیچ‌گونه توصیه و سفارش انجام شدجزییات برنامه تشییع پیکر پزشک شهید ایرانی ساکن بیروت در قم و تهرانکار در جبهه حق و اسلام باید جهادی باشداز همه مردم بابت کاستی‌ها در خدمت حلالیت می‌طلبمراه اندازی فرودگاه و منوریل از خواسته‌ها و مطالبات مردم قم استبرخورد کامیون و پژو دو کشته و مصدوم برجا گذاشتآئین تودیع و معارفه استاندار قم آغاز شدمشکل گرد و غبار استان قم در مجلس شورای اسلامی بررسی شدنیم تن مواد مخدر کشف و 7 باند تهیه و توزیع مواد مخدر در قم منهدم شدنخستین دستگاه آنژیوگرافی چشم در قم به بهره برداری رسیدباند سارقان قطعات و لوازم ۹۰ خودرو در قم به دام افتادندمراسم معارفه و تودیع استاندار قم، فردا برگزار می شودحریم تپه باستانی قلی درویش قم اصلاح شدمسئول جدید دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه قم معرفی شدپذیرش ۵۴۵ دانشجوی جدید در دانشگاه علوم پزشکی قمهشتمین جشنواره تولیدات هنری فانوس در قم به کار خود پایان داد«کلینیک ایرانیان» قم قهرمان لیگ برتر فوتسال امیدهای کشور شد
true
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه حلال امروزه خاستگاهی مهم برای تجارت با دامنه ای متکثر و متنوع تبدیل شده است، گفت: در شرایط کنونی صنعت حلال در قامت یک جریان نیرومند در جهان و با دو مشخصه ایجاد حالت اطمینان دینی در انسان ها و توسعه فعالیتهای تجاری با دامنه ای متنوع و متعدد، ظهور و بروز پیدا کرده است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی فردونیوز ،آیت الله احمد مبلغی در مراسم اولین اعطاء گواهی حلال صنایع غیر گوشتی در جمع مدیران استاندارد کشور خاطرنشان کرد: امید است با قانون جدید مصوب مجلس و رویکرد و عزمی که موسسه استاندارد کشور بر اساس این قانون پیدا کرده است، جریان حلال در کشور تقویت، و  جمهوری اسلامی بتواند  حضوری برجسته و تاثیرگذار  در  کشورها  در زمینه صنعت حلال به هم برساند.

سه شاخصه های مشترک حلال و استاندارد

فقیه ناظر بر امور حلال با اشاره به مشخصه های مشترک سه گانه استاندارد و حلال گفت: اولین مشخصه مشترک این است که هم استاندارد و هم  حلال هر دو  بر پایه "احراز تحقق معیار  مطلوبیت در کالا و خدمات"، معنی پیدا می کنند،  با این تفاوت که استاندارد ناظر به معیار مطلوبیت از حیث مادی و بهداشتی است و حلال ناظر به معیار مطلوبیت از حیث دینی است.

 وی گفت:   البته حقیقت این است که در حلال، استانداردهای مادی و بهداشتی نیز به صورت عمده و اساسی ملحوظ می شود؛ یعنی کالا یا وضعیتی که به سلامت و اطمینان مردم آسیب می رساند حلال خوانده نمی شود.

آیت الله مبلغی خاطرنشان کرد: مشخصه مشترک دوم برای حلال و استاندارد آثار مثبتی است که این دو  در جامعه بر جای می گذارند که به صورت مشخص می توان به دو اثر اساسی  توجه نشان داد که یکی اطمینان بخشی در جامعه است  و دیگری گشودن زمینه و فضایی ویژه برای تجارت است.

وی افزود:  هر دو در جامعه و میان مصرف کنندگان و افراد جامعه اطمینان ایجاد می کنند.

وی یادآورشد: جالب است که هم علامت حلال و هم علامت استاندارد هر دو  اطمینان بخش برای  جامعه مصرف کننده هستند.

وی با اشاره به مشخصه مشترک سوم برای استاندارد و حلال گفت هر دو،  امر اثباتی هستند؛ یعنی نمی‌توان گفت هر چیزی که  در عالم واقع  در آن بهداشت رعایت شده است ما حکم به استاندارد بودن آن می کنیم ؛ بلکه لازم است  موسسه ای وجود داشته باشند که بر اساس معیارهای تعریف شده،  حکم به  استاندارد بودن یا حلال بودن یک کالا بکند.

آیت الله مبلغی افزود: بنابراین، هر دو نیاز به موسسه دارند، یعنی باید موسسه ای باشد که بگوید این معیارها را رعایت کرده در نتیجه استاندارد است و یا حلال.

در این مراسم همچنین رئیس سازمان استاندارد و آیت الله مبلغی فقیه ناظر بر امور حلال از اولین اعطای گواهی حلال رونمایی کردند.

پایان پیام

true

true
false
true