×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

پیروزی امیدبخش کلینیک ایرانیان در لیگ برتر فوتسالسربازان گمنام امام زمان(عج)؛ ستون های بی نام امنیت ملیمیلیونها مشتاق ظهور در بلوار پیامبر اعظم قم شاد پیمایی کردندآغاز پویش ملی نذر قربانی نیمه شعبان برای سلامتی و تعجیل در فرج امام‌زمان (عج)آزادی ۴۱ زندانی و اعطای مرخصی به ۳۱۳ مددجوی زندان‌های قمراهپیمایی ۲۲ بهمن پیام اتحاد ملت مقابل تهدیدهای احمقانه دشمننگاه به مراسم نیمه شعبان نگاه ملی استمکان استقرار زائران در ایام نیمه شعبان اعلام شدمحدوديّت هاي ترافيکي نيمه شعبان در قم آغاز بارش برف در محورهای مواصلاتی بخش های سلفچگان و خلجستانموکب امامزادگان قم به مناسبت نیمه شعبان برپا شد اطلاعیه محدودیت‌های تردد وسایل نقلیه سنگین ویژه نیمه شعبان در قم۸۰۰ مجموعه مردم‌نهاد از ۱۸ ملیت در جشن نیمه‌شعبان موکب دارندگفت‌وگوی چهره‌به‌چهره رئیس قوه قضاییه با زائران بارگاه مطهر کریمه اهل‌بیت(س)مشارکت ۲۰۰ هیئت مذهبی در برپایی جشن‌های محله‌ای نیمه شعباناقدامات و برنامه‌هاي ستادي، اجرايي و عملياتي شهرداري قم در ايام نيمه شعبان تشریح شدتوسعه همکاری‌های مدیریت شهری و تعاملات فرهنگی قم با ژاپنپورتال "قم زائر" و نرم‌افزار کاربردی "زائر" رونمایی شد۱۰۰ برنامه فرهنگی و ۷۰ برنامه مذهبی در ایام نیمه شعبان در قم اجرا می شودآمادگی سفیر ژاپن برای گسترش مناسبات با قم
true
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه حلال امروزه خاستگاهی مهم برای تجارت با دامنه ای متکثر و متنوع تبدیل شده است، گفت: در شرایط کنونی صنعت حلال در قامت یک جریان نیرومند در جهان و با دو مشخصه ایجاد حالت اطمینان دینی در انسان ها و توسعه فعالیتهای تجاری با دامنه ای متنوع و متعدد، ظهور و بروز پیدا کرده است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی فردونیوز ،آیت الله احمد مبلغی در مراسم اولین اعطاء گواهی حلال صنایع غیر گوشتی در جمع مدیران استاندارد کشور خاطرنشان کرد: امید است با قانون جدید مصوب مجلس و رویکرد و عزمی که موسسه استاندارد کشور بر اساس این قانون پیدا کرده است، جریان حلال در کشور تقویت، و  جمهوری اسلامی بتواند  حضوری برجسته و تاثیرگذار  در  کشورها  در زمینه صنعت حلال به هم برساند.

سه شاخصه های مشترک حلال و استاندارد

فقیه ناظر بر امور حلال با اشاره به مشخصه های مشترک سه گانه استاندارد و حلال گفت: اولین مشخصه مشترک این است که هم استاندارد و هم  حلال هر دو  بر پایه "احراز تحقق معیار  مطلوبیت در کالا و خدمات"، معنی پیدا می کنند،  با این تفاوت که استاندارد ناظر به معیار مطلوبیت از حیث مادی و بهداشتی است و حلال ناظر به معیار مطلوبیت از حیث دینی است.

 وی گفت:   البته حقیقت این است که در حلال، استانداردهای مادی و بهداشتی نیز به صورت عمده و اساسی ملحوظ می شود؛ یعنی کالا یا وضعیتی که به سلامت و اطمینان مردم آسیب می رساند حلال خوانده نمی شود.

آیت الله مبلغی خاطرنشان کرد: مشخصه مشترک دوم برای حلال و استاندارد آثار مثبتی است که این دو  در جامعه بر جای می گذارند که به صورت مشخص می توان به دو اثر اساسی  توجه نشان داد که یکی اطمینان بخشی در جامعه است  و دیگری گشودن زمینه و فضایی ویژه برای تجارت است.

وی افزود:  هر دو در جامعه و میان مصرف کنندگان و افراد جامعه اطمینان ایجاد می کنند.

وی یادآورشد: جالب است که هم علامت حلال و هم علامت استاندارد هر دو  اطمینان بخش برای  جامعه مصرف کننده هستند.

وی با اشاره به مشخصه مشترک سوم برای استاندارد و حلال گفت هر دو،  امر اثباتی هستند؛ یعنی نمی‌توان گفت هر چیزی که  در عالم واقع  در آن بهداشت رعایت شده است ما حکم به استاندارد بودن آن می کنیم ؛ بلکه لازم است  موسسه ای وجود داشته باشند که بر اساس معیارهای تعریف شده،  حکم به  استاندارد بودن یا حلال بودن یک کالا بکند.

آیت الله مبلغی افزود: بنابراین، هر دو نیاز به موسسه دارند، یعنی باید موسسه ای باشد که بگوید این معیارها را رعایت کرده در نتیجه استاندارد است و یا حلال.

در این مراسم همچنین رئیس سازمان استاندارد و آیت الله مبلغی فقیه ناظر بر امور حلال از اولین اعطای گواهی حلال رونمایی کردند.

پایان پیام

true

true
false
true