×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

اجرای طرح بهسازی "قبرستان نو" در قم متوقف شدهمایش «حزب‌الله زنده است» در قم برگزار می‌شود گردشگری سلامت و مذهبی در استان قم تقویت می شود انتخاب "بهنام جو" بدون هیچ‌گونه توصیه و سفارش انجام شدجزییات برنامه تشییع پیکر پزشک شهید ایرانی ساکن بیروت در قم و تهرانکار در جبهه حق و اسلام باید جهادی باشداز همه مردم بابت کاستی‌ها در خدمت حلالیت می‌طلبمراه اندازی فرودگاه و منوریل از خواسته‌ها و مطالبات مردم قم استبرخورد کامیون و پژو دو کشته و مصدوم برجا گذاشتآئین تودیع و معارفه استاندار قم آغاز شدمشکل گرد و غبار استان قم در مجلس شورای اسلامی بررسی شدنیم تن مواد مخدر کشف و 7 باند تهیه و توزیع مواد مخدر در قم منهدم شدنخستین دستگاه آنژیوگرافی چشم در قم به بهره برداری رسیدباند سارقان قطعات و لوازم ۹۰ خودرو در قم به دام افتادندمراسم معارفه و تودیع استاندار قم، فردا برگزار می شودحریم تپه باستانی قلی درویش قم اصلاح شدمسئول جدید دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه قم معرفی شدپذیرش ۵۴۵ دانشجوی جدید در دانشگاه علوم پزشکی قمهشتمین جشنواره تولیدات هنری فانوس در قم به کار خود پایان داد«کلینیک ایرانیان» قم قهرمان لیگ برتر فوتسال امیدهای کشور شد
مدیرکل میراث فرهنگی استان قم خبر داد؛
true
مدیرکل میراث فرهنگی استان قم از ثبت 9 اثر تاریخی قم در فهرست آثار ملی خبر داد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی فردونیوز ،حمید یزدانی، مدیرکل میراث فرهنگی این استان با اعلام این خبر گفت: در جلسه کمیته ثبت سازمان میراث فرهنگی که با حضور کارشناسان، صاحب نظران و مسئولان مربوطه برگزار شد قلعه خشتی دیرگچین، سرای احمدزاده، سرای نو،  مزرعه احمدآباد، خانه کرمانی ها، تکیه روستای کاسوا، خانه پایین قلعه قمرود، مجموعه زنبورک، مجموعه بناهاي تاریخی روستاي حسین آباد نیزار  واجد ارزش ثبت در فهرست آثار ملی شناخته شدند.

مدیرکل میراث فرهنگی استان قم ادامه داد: قلعه خشتی دیرگچین در نزدیکی کاروانسرای تاریخی دیرگچین قرار داد که  با توجه به شکل بنا، فرم معماری، اثر  متعلق به دوره قاجار است اما به نظر می رسد در دوره صفویه و در زمان رونق کاروانسرای دیر گچین و به منظور پذیرش  اسکان کاروان ها و اقامت مسافران مازاد بر ظرفیت پذیرایی کاروانسرای دیر گچین، قلعه خشتی را  بنا نهاده اند. این اثر با توجه به مصالح غالب آن قلعه خشتی نامیده می شود.

حمید یزدانی با بیان این که سرای احمدزاده در شهر قم و در نزدیکی چهار راه بازار واقع است گفت: این بنا با وجود قرارگیری در هسته مرکزی شهر با کم توجهی و کم لطفی فراوانی مواجه است و به مرور زمان دچار آسیب ها و تخریب های فراوانی شده است. لذا  امید می رود با ثبت این اثر در فهرست آثارملی ایران و تهیه طرح مرمت و اجرای اقدامات حفاظتی ـ اضطراری از تخریب بیشتر آن جلوگیری شود.

او با اشاره به این که سرای نو در شهر قم و در نزدیکی سه راه بازار واقع شده افزود: سرای نو از اولین نمونه های مراکز خرید مدرن– پاساژهای امروزی، در استان قم می باشد که سیستم نورگیری منحصر به فرد و همچنین تزئینات آجری سردر ورودی بنا، از لحاظ معماری واجد ارزش است.این اثر بخاطر قرارگیری در محدوده بازار استان قم، شرایط ایده آلی جهت سرمایه گذاری دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی استان قم گفت: خانه کرمانی ها  متعلق به دوره قاجار و  در شهر قم و در خیابان 55 متری عماریاسر قرار گرفته است از آنجا که این بنا سال ها خوابگاه طلاب کرمانی مقیم قم بوده است به همین عنوان هم نامگذاری شده است.

حمید یزدانی اظهار کرد: مزرعه احمد آباد نیز در محدوده بخش کهک واقع است و این مجموعه شامل کوشک و حمام است که مانند نمونه های دیگر مزارع تاریخی استان برای تامین نیازهای زندگی مالک مجموعه مورد استفاده بوده است.

او با بیان اینکه تکیه روستاي کاسوا در روستایی به همین نام و در بخش خلجستان واقع شده است گفت: با توجه به معماري و ساختمان هاي مشابه مانند تکیه تجریش و تکیه تفرش، به احتمال زیاد تکیه کاسوا نیز به اواسط دوره قاجار تعلق دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی استان قم ادامه داد: خانه پایین قلعه قمرود در بخش مرکزی، مجموعه بناهای روستای حسین آباد نیزار شامل آب انبار، مسجد و یک برج و همچنین مجموعه روستای زنبورک شامل قلعه، حمام، مسجد و آسیاب از دیگر آثار استان قم بود که در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

پایان پیام

true

true
false
true