×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

استخدام در فرماندهی انتظامی قمآمادگی کامل اصناف قم برای حضور پرشور در راهپیمایی ۲۲ بهمن نورافشانی شب ۲۲بهمن و ندای سراسری «الله‌اکبر» در ۱۴۷ نقطه شهر قمدبیرکل حزب‌الله لبنان به‌عنوان «مهدی‌یاور سال» معرفی شد اختتامیه بیست‌وهفتمین جشنواره کتاب سال حوزه برگزار می شودمدیرکل کمیته امداد استان:پرداخت ۶۵ میلیارد تومان زکات در قم ثبت شدآخرین روستای بالای ۲۰ خانوار استان قم به شبکه گاز طبیعی متصل شدجاده ورجان-کهک تا ابتدای تابستان ۱۴۰۵ در اختیار مردم قرار گیردپروژه بهسازی بوستان لاله شهر کهک به بهره‌برداری رسیدجشن گازرسانی به آخرین روستای بالای ۲۰ خانوار استان قم برگزار شد۳۶ پروژه بخش کشاورزی استان افتتاح شدابلاغ الکترونیک آرا کمیسیون ماده 100 نمونه‌ای موفق از خدمت سریع و اثرگذار شهرداری قم به مردم استخانم 38 ساله قمی در تصادف دلخراش جان خود را از دست داد تداوم محدودیت‌های تجاری، سیاست تک‌نرخی شدن ارز را ناکارآمد می‌کنددستگیری ۴ شکارچی متخلف پیش از انجام شکار در تالاب مره قم مشارکت مردم رمز موفقیت مدیریت شهری قم استتمامی شهرها و روستاهای استان قم گازرسانی شد انسداد 220 حلقه چاه غیرمجاز در استان قمقم یکی از استان‌های پیش‌رو در کشور استنیروگاه‌های خورشیدی ۲۵ دستگاه‌ اجرایی استان به بهره‌برداری رسید
معاون پژوهش حوزه‌های علمیه و رئیس علمی شورای کتاب سال حوزه:
true
 اختتامیه بیست‌وهفتمین جشنواره کتاب سال حوزه برگزار می شود
نشست خبری«اختتامیه بیست و هفتمین همایش کتاب سال حوزه و نهمین جشنواره مقالات علمی حوزه» بزرگترین رویداد علمی فرهنگی حوزه های علمیه با حضور حجت الااسلام والمسلمین فرهاد عباسی معاون پژوهش حوزه های علمیه، ایزدهی دبیر علمی و اکبری روشن دبیر اجرایی همایش کتاب سال حوزه برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی فردونیوز؛حجت‌الاسلام‌والمسلمین فرهاد عباسی معاون پژوهش حوزه‌های علمیه و رئیس علمی شورای کتاب سال حوزه در نشست خبری اختتامیه بیست‌وهفتمین دوره کتاب سال حوزه که بعداز ظهر امروز در دبیرخانه انجمن های علمی حوزه برگزار شد، با درود بر روح پرفتوح امام خمینی(ره) و گرامیداشت یاد و مقام شهدا و عالمان فقید حوزه، اظهار داشت: آنچه امروز به‌عنوان میراث علمی و معرفتی در حوزه‌های علمیه در اختیار ماست، ثمره جان‌فشانی‌ها و اخلاص مردان بزرگ این سرزمین است. همه باید قدردان نعمت علم، رهبری و این خاک مقدس باشیم.

وی با اشاره به افزایش گسترده مشارکت علمی حوزویان در جشنواره کتاب سال حوزه ابراز کرد: در بیست‌وهفتمین دوره کتاب سال حوزه بیش از ۵۰۰ پژوهشگر و صاحب‌نظر با ارسال آثار خود، در فرآیند علمی جشنواره کتاب سال حوزه حضور یافته‌اند که بیانگر پویایی فکری و گستره علمی حوزه علمیه است.

معاون پژوهش حوزه‌های علمیه، جشنواره کتاب سال را رویدادی دانست که دو وجه دارد: از سویی پاسداشت قلم و اندیشه‌ورزی طلاب و اساتید است و از سوی دیگر، نمادی از ارتباط عالمانه حوزه با جهان معاصر و چالش‌های علمی و اجتماعی جامعه امروز محسوب می‌شود.

رئیس علمی شورای کتاب سال حوزه تصریح کرد: جشنواره کتاب سال حوزه فرصتی برای معرفی قله‌های علمی حوزه است؛ یعنی کسانی که در بالاترین سطح تولید علم در عرصه‌های علوم اسلامی و انسانی آثار شاخص ارائه کرده‌اند. این اساتید باید به جامعه علمی کشور معرفی و مورد حمایت جدی قرار گیرند.

وی افزود: امسال علاوه بر معرفی و تقدیر از آثار برگزیده، دو شخصیت برجسته علمی نیز مورد تجلیل قرار می‌گیرند که عبارتند از آیت‌الله فیاضی به عنوان چهره علمی برگزیده سال و شهید والامقام آیت‌الله صدر به عنوان شخصیت جاودانه علمی که آثار و نوآوری‌های او فراتر از عصر خود تأثیر گذاشت.

معاون پژوهش حوزه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهداف تکمیلی جشنواره ابراز کرد: کتاب سال حوزه تنها به انتخاب و تقدیر محدود نمی‌ماند. تلاش ما این است که این جشنواره به جریانی پایدار در تولید علم تبدیل شود؛ لذا از امسال طرح‌هایی مانند برگزاری کرسی‌های نظریه‌پردازی، جلسات نقد و اندیشه‌ورزی و شکل‌گیری پیوندهای حمایتی علمی برای آثار برگزیده در دستور کار قرار گرفته است.

رئیس علمی شورای کتاب سال حوزه ابراز امیدواری کرد: جشنواره کتاب سال حوزه در آینده صرفاً رویدادی پایانی نباشد؛ بلکه سرآغازی برای حرکت‌های علمی تازه و نوآوری‌های فکری در حوزه علمیه باشد.

حجت الاسلام والمسلمین عباسی در پایان با قدردانی از زحمات دبیرخانه جشنواره و معاونت پژوهش حوزه افزود: شناسایی و ارج‌ نهادن به پژوهش‌های عمیق و تمدنی طلاب، یکی از وظایف اصلی حوزه‌های علمیه است. به‌ویژه امروز که نیاز جامعه اسلامی به بازتولید علوم انسانی از منظر دینی، بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود.

گفتنی است، مراسم اختتامیه بیست‌وهفتمین جشنواره کتاب سال حوزه در روز ۲۵ بهمن‌ماه از ساعت 9 با حضور و سخنرانی آیت‌الله علیرضا اعرافی، آیت‌الله حسینی بوشهری، علما و پژوهشگران در مدرسه امام کاظم(ع) قم برگزار خواهد شد.

رشد ۱۵ درصدی آثار کتاب سال حوزه/مرجعیت علمی حوزه در مسیر بین‌المللی‌شدن است

دبیر بیست‌وهفتمین جشنواره کتاب سال حوزه در گزارشی از عملکرد دبیرخانه کتاب سال حوزه گفت: امسال با رشد ۱۵ درصدی آثار دریافتی و افزایش مشارکت پژوهشگران خارجی، گامی مؤثر در مسیر ارتقای مرجعیت علمی حوزه برداشته شد.

حجت‌الاسلام سیدسجاد ایزدهی، دبیر بیست‌وهفتمین جشنواره کتاب سال حوزه در نشست خبری با اصحاب رسانه که بعداز ظهر امروز در دبیرخانه انجمن های علمی حوزه برگزار شد، به ارائه گزارش دستاوردهای جشنواره بیست‌وهفتم کتاب سال حوزه پرداخت و ضمن تبریک ایام دهه مبارک فجر و اعیاد شعبانیه، با اشاره به زحمات دبیرخانه و حمایت‌های معاونت پژوهش حوزه علمیه بیان کرد: کتاب سال حوزه، رویدادی یک‌روزه نیست؛ بلکه حاصل ماه‌ها تلاش علمی نویسندگان، ارزیابان و شوراهای علمی است که پشتوانه استمرار حرکت علمی حوزه محسوب می‌شود.

وی تعداد کل آثار دریافت‌شده در این دوره را 1865 اثر اعلام کرد و افزود: از این میان، ۱۱۹۶ اثر کتاب، ۴۳۴ پایان‌نامه و ۳۵ مقاله به دبیرخانه واصل شده است. این حجم آثار نسبت به سال قبل حدود ۱۵ درصد رشد را نشان می‌دهد.

دبیر بیست‌وهفتمین جشنواره کتاب سال حوزه تصریح کرد: در این میان ۱۷ اثر از پژوهشگران غیرایرانی از هشت ملیت وارد رقابت شدند که بیشترین آن‌ها از کشورهای عراق، افغانستان، پاکستان، بحرین، تاجیکستان، هند و ترکیه بوده است. این نشان از بین‌المللی‌شدن تدریجی مرجعیت علمی حوزه علمیه قم دارد.

حجت‌الاسلام ایزدهی با اشاره به ترکیب زبانی آثار رسیده به جشنواره ابراز کرد: بیش از هزار اثر به زبان فارسی، ۱۲۵ کتاب و ۳۵ مقاله به زبان عربی و تعدادی نیز به زبان انگلیسی یا سایر زبان‌ها نگاشته شده‌اند.

وی با مرور حوزه‌های محتوایی آثار رسیده به جشنواره اظهار داشت: در حوزه علوم اسلامی ۵۴۸ اثر، در علوم انسانی ۶۳۵ اثر و در علوم کاربردی ۱۰۲ اثر ثبت شده است که بیشترین آثار از گروه‌های فقه و اصول با ۱۸۸ اثر، روانشناسی و علوم تربیتی با ۱۳۲ اثر و کلام و ادیان با ۱۱۲ اثر دریافت شده است.

دبیر بیست‌وهفتمین جشنواره کتاب سال حوزه افزود: در این دوره، سه گروه جدید شامل تمدن اسلامی و الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، زن، خانواده و جمعیت و علوم شناختی و فناوری نوین به مجموعه گروه‌های داوری افزوده شده‌اند و اکنون داوری در ۲۱ گروه علمی انجام می‌شود.

وی هدف اصلی کتاب سال حوزه را صرفاً اعطای چند جایزه ندانست و خاطرنشان کرد: آمار، آثار و ارزیابی‌ها معیار سیاست‌گذاری آینده علمی حوزه است تا بدانیم در کدام حوزه‌ها کم‌کاری یا نیاز به سرمایه‌گذاری پژوهشی وجود دارد.

پایان پیام

true

true
false
true